Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kersencake met Nutella swirl
Deze goedgevulde kersencake met Nutella swirl is beslist één mijn meeste favoriete cakes ever! Wees gewaarschuwd: hij is verslavend lekker!
20 minuten + 55 minuten in de oven
Ingrediënten
- 250 g roomboter, op kamertemperatuur
- 250 g fijne kristalsuiker
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 4 eieren
- 250 g ontpitte kersen, uitgelekt, vers of uit een pot
- 2 el Nutella
Verder nodig
Grote cakevorm, elektrische handmixer, fijne zeef, spatel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de cakevorm in.
Doe de suiker en boter in een grote kom en klop met de mixer tot een luchtige crème.
Breek de eieren boven een kom en voeg, al kloppend, één voor één de eieren toe aan de botercrème. Voeg steeds pas het volgende ei toe, als de vorige is opgenomen.
Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel beetje bij beetje door het beslag.
Leg de kersen op een stuk keukenpapier en dep ze goed droog.
Spatel de kersen voorzichtig door het cakebeslag en schep het beslag in de cakevorm. Verdeel ongeveer 2 flinke eetlepels Nutella over het beslag en roer met een vork door het beslag.
Niet te lang roeren, anders krijg je bruin beslag en zie je de Nutella swirl niet meer! Bak de cake 55 minuten in de oven, zonder tussentijds de ovendeur te openen, anders zakt de cake in.
Haal de cake uit de oven en laat hem verder afkoelen.
Serveer de cake op een mooie schaal en serveer eventueel met een dot lobbig geklopte slagroom – of gebruik een spuitbus slagroom als je net als ik geen seconde langer kunt wachten – en bestrooi met wat cacaopoeder.
Enjoy!
Themarecepten, Moederdag recepten, Zoete recepten, Chocoladerecepten, Gebakrecepten
om 12:28
ik had de kersten goed laten uitlekken en drooggedept met keukenpapier, maar volgens mij waren ze binnenin nog veel te nat, de cake stortte in en was vochtig. Maar nu ik dit weet ga ik zeker nog een keer proberen, net zolang totdat het lukt!!
Heb je nog een tip om de kersten droger te krijgen?
om 11:46
Hoi Sylvia, goed droogdeppen is idd belangrijk. Eventueel kun je de kersen de volgende keer bestrooien of wentelen door wat maizena om het overtollige vocht te absorberen.
om 16:39
hoi Annemiek hier zelfde probleem, alles volgens recept en daarnet stortte de cake volledig in nog helemaal vochtig binnenin 🙁 is langer bakken ook een optie voor alle zekerheid ? zoja hoelang dan langer ? groetjes van een Belgische fan !
om 16:46
Hoi Julie, wat balen dat hij in stortte! Langer bakken is zeker een goede optie (en waarschijnlijk ook de enige optie die werkt! 🙂 Ik zou de oventijd eerst verlengen met 10 minuten. Om te testen of de binnenkant van de cake gaar is kun je een houten prikker in het midden van de cake steken. Als de prikker er droog uitkomt zonder nat cakebeslag (Nutella en eventueel kersenvocht daargelaten) is de cake goed. Anders nog iets langer bakken, net zolang tot hij goed is. Laat je me weten als het lukt? Ik ben heel benieuwd! 🙂
om 17:15
Hallo!
Op welke oven stand moet de cake gebakken worden?
Groetjes
om 19:24
Hoi Demi, staat in het recept aangegeven hoor. Op 180 graden. 🙂
om 18:27
Hallo.
Mijn cake bleef ne 45 min. Nog zacht van binnen hoe kan dat.
om 11:10
Hoi Hannie,
Elke oven werkt weer anders. Bij mij was de cake na 45 minuten goed, maar bij jou moet hij dus iets langer. Probeer het de volgende keer 55 minuten. Ik heb de tijd in bovenstaand recept aangepast. Bij twijfel of de cake gaar is kun je eventueel met een sateprikker in de cake te prikken. Als de sateprikker droog uit de cake komt, is de cake gaar. Ik ben hier echter nooit zo’n voorstander van, omdat de cake dan in kan zakken.
om 11:20
Heb de cake gebakken
Heerlijk
Groetjes Lya
om 07:53
Fijn dat het gesmaakt heeft Lya! 🙂