Bereiding
Stap 1. (Stap 1, 2 en 3 kun je al een dag van tevoren doen)
Ontpit de kersen met de kersenontpitter. Doe de kersen met 1 eetlepel kristalsuiker in een kookpannetje en breng aan de kook. Kook op middelhoog vuur totdat de suiker is opgelost en de kersen hun sap loslaten maar nog wel stevig zijn. Roer de maizena met een scheutje koud water in een kommetje tot een glad papje. Roer 1 eetlepel van het maizenapapje door de kersen om het sap te binden. Voeg indien nodig nog wat extra van het maizenapapje toe. Warm op laag vuur 1 minuut door en schep de kersencompote op een bord. Laat volledig afkoelen.
Stap 2.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Stap 3.
Laat de plakjes bladerdeeg half ontdooien zodat ze licht buigbaar maar nog wel stevig zijn. Snijd ze diagonaal doormidden zodat je twee driehoeken krijgt. Verdeel de driehoeken over 2 bakblikken bekleed met bakpapier. Bestrijk de driehoeken met koud water en bestrooi met het amandelschaafsel en 2 eetlepels kristalsuiker. Bak 10 tot 12 minuten in het midden van de oven totdat ze goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat volledig afkoelen. Wil je het bladerdeeg van tevoren maken? Bewaar het bladerdeeg – als het volledig is afgekoeld – in een luchtdichte bak of zak.
Stap 4.
Klop de slagroom stijf met de klopfix en de overige kristalsuiker. Doe de slagroom in een spuitzak met stervormige spuitmond. Het kan ook zonder spuitzak.
Stap 5.
Druk van 5 bladerdeegdriehoekjes de bovenkant van het bladerdeeg iets in zodat de kersenvulling er beter op blijft liggen. Verdeel de kersencompote erover en bedek met een mooie toef slagroom. Dek af met het overige bladerdeeg. Serveer direct.
om 12:42
Wat waren deze heerlijk zeg! ?