Ingrediënten
- 250 g bloem (of gebruik zelfrijzend bakmeel, laat dan het bakpoeder achterwege)
- 10 g (wijnsteen)bakpoeder
- Snufje zout
- 250 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
- 3 el zonnebloemolie (hierdoor blijft de cake wat sappiger)
- 200 g witte basterdsuiker
- 4 eieren, op kamertemperatuur
- 25 g cranberry’s, grof gehakt
- 25 g pistache, grof gehakt
- 50 g sukade
- 50 g bigarreaux, grof gehakt
Voor garnering zie afwerking bij bereiding
Verder nodig
- Tulbandvorm
- Elektrische handmixer met garde
- Bakspatel
- Fijne zeef
om 22:27
Hoi Annemiek,
Welke maat tulband gebruik je?
om 02:01
Hi! Wat heb jij als glazuur gebruikt op deze tulband?
om 22:30
Bij mij zakken de rozijnen en andere vulling altijd naar de onderkant ipv dat deze door gehele tulband zitten. Vooraf door het bloem halen helpt niet, heb jij nog een tip?
om 11:42
Hoi Caroline, de truc om ze door de bloem te halen werkt bij mij meestal wel. Spatel ze dan voorzichtig door het beslag en zeker niet te lang. Dan zou het toch moeten lukken. Andere tips heb ik helaas niet voor je.