Bereiding
Breng een ruime pan met water aan de kook voor de rijst. Kook de rijst gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
Verhit een ruime koekenpan of hapjespan met een scheutje zonnebloemolie. Voeg de kipdijfilet toe en bestrooi goed met zout en peper uit de molen en de kerrie- en gemberpoeder. Bak op hoog vuur rondom goudbruin. Zet het vuur wat lager en voeg de ui en knoflook toe. Bak 1 minuut mee tot de ui zacht en glazig is. Voeg de prei en paprika toe (bestrooi met nog wat extra zout) en bak enkele minuten mee tot ze iets zachter zijn.
Voeg de tomatenpuree toe en bak kort mee. Voeg de ananasstukjes, siroop uit het blikje, een borrelglas water, chilisaus en azijn toe en laat de saus zachtjes even pruttelen tot alles door en door warm is. Als de saus te dik of te zoet is kun je wat extra water toevoegen. Roer vlak voor serveren de lente-ui door de saus, houd wat achter voor garnering.
Verdeel de rijst en kip Hawaï saus over de borden en bestrooi met de achtergehouden lente-ui.
om 19:42
Vandaag dit recept gemaakt uit jouw tweede boek.
Smaakte prima.
om 19:40
vanavond gemaakt, was heerlijk! ??
om 11:32
Leuk om te horen Patricia! 🙂
om 20:56
Staan de recepten in het boek die je op facebook plaatst !
om 11:49
De recepten op FB zijn allemaal te vinden op onze website! 🙂 De recepten in ons kookboek zijn bijna allemaal origineel en dus niet te vinden op de website.
om 18:54
Welke chilisaus gebruik je bij dit recept?
om 20:25
Dank je voor je reactie, Annemiek. Gerecht ondertussen gemaakt. Super lekker. Komt bij mijn favorieten.
om 11:31
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt! 🙂
om 20:29
Ik heb zoete chili saus gebruikt, is in allerlei supermarkten te koop.
om 20:52
Beste Annemiek,
Dit lijkt me een lekker gerecht. Ik wil dit morgen gaan maken. Kan ik hiervoor ook gewone azijn gebruiken? Of raadt jij de balsamicoazijn echt specifiek aan? Ik weet niet wat het smaak verschil is. En waar kan ik die balsamicoazijn kopen?
Vriendelijke groet, Yvonne
om 11:38
Hoi Yvonne, ik gebruik altijd witte balsamicoazijn omdat die een zachte, verfijnde smaak heeft. Je kunt natuurlijk ook andere azijn gebruiken die jezelf lekker vindt of in huis hebt.
om 11:04
Tip: strooi er wat geroosterd amanderschaafsel of cashewnoten over