Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kip in paprikaroomsaus met spätzle
Een heerlijk gerecht en makkelijk om te maken, kip in paprikaroomsaus met spätzle. Spätzle is een pastasoort die je tegenkomt in de Duitse, Zwitserse, Oostenrijkse en ook de Hongaarse keuken. Je kunt de spätzle in dit gerecht eventueel ook vervangen door gekookte rijst of pasta. De geblancheerde sugar snaps die op het laatste moment aan de saus worden toegevoegd zorgen voor een knapperige ‘bite’.
Hoofdgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 3 kipfilets
- 500 gram spätzle
- 1 grote ui, fijn gesnipperd
- 3 tenen knoflook, uitgeperst
- 2 tl gerookt paprikapoeder
- scheut droge witte wijn
- 150 ml kippenbouillon
- 125 ml crème fraîche
- 100 ml slagroom
- 1 prei
- 1 bosje lente-ui
- Sugar snaps of peultjes
- Olie om in te bakken + stukje roomboter
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Blancheer de sugar snaps of peultjes 3 minuten in kokend water, spoel ze af met koud water en laat ze uitlekken in een vergiet. Breng een grote pan met licht gezouten water aan de kook voor de spätzle en houd de bereidingstijd aan die achter op het pak staat.
Snijd de prei over de lengte doormidden en spoel de prei goed af onder de kraan, verwijder het zand tussen de bladeren. Snijd de prei in dunne ringen. Snijd de kip in repen en meng met het paprikapoeder, zout en peper. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de kip op hoog vuur rondom aan.
Schep uit de pan op een bord. Fruit in het bakvet van de kip de ui en knoflook op laag vuur totdat ze zacht zijn.
Voeg dan de prei toe en bak verder tot ook de prei zacht is. Breng op smaak met zout en peper. Blus af met een scheut witte wijn en de kippenbouillon en laat dit even inkoken.
Voeg de crème fraîche, slagroom, kip en sugar snaps toe aan de saus en warm alles nog even kort door. Snijd de lente-ui in smalle ringen en roer op het laatste moment door de saus.
Proef de saus en breng eventueel nog een keer op smaak met peper en zout. Giet de spätzle af en doe weer terug in de pan met wat kookvocht en een stukje roomboter, roer even los zodat het niet aan elkaar blijft plakken. Schep de spätzle op borden en verdeel hierover de kip in paprikaroomsaus. Garneer eventueel met wat verse peterselie.
Eet smakelijk!
Variant tip!
Maak dit gerecht ook eens met gesneden paprikarepen en champignons in plaats van prei en sugar snaps.
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Hongaarse recepten, Hoofdgerechten, Pastarecepten, Snelle recepten
om 20:06
Moeten die 2 tl paprikapoeder niet 2 el zijn?
om 09:20
Ik heb 2 tl gebruikt Annelies, maar pas dit gerust aan naar eigen smaak. Gewoon veel proeven. 🙂
om 09:46
In je ingrediënten lijst spreek je over slagroom en crème fraiche, maar op de foto’s staat een potje zure room? Dit is crème fraiche is toch niet hetzelfde als zure room?
om 10:06
Hoi Inge, op de foto stond inderdaad zure room, maar je kunt beter crème fraîche gebruiken. Die heeft een hoger vetgehalte en is daarom geschikt om te verhitten. Zure room gaat bij verhitting namelijk schiften. Om verwarring te voorkomen heb ik de foto van de ingrediënten verwijderd. Bedankt voor je reactie!