Bereiding
Snijd kippendijen in blokjes en meng in een kom met alle overige ingrediënten, behalve de koriander. Dek af met vershoudfolie en laat minimaal 30 minuten, tot maximaal 24 uur marineren.
Bak de kippendijen met marinade en al in een koekenpan op middelhoog vuur, totdat de kip gaar en mals is en de saus is ingedikt tot een kleverige saus. Als de saus te snel indikt terwijl de kip nog niet gaar is voeg dan een scheutje water toe en bak verder totdat deze volledig verdampt is en de kip gaar is.
Bestrooi voor serveren met wat fijngehakte koriander.
Lekker met zelfgemaakte nasi goreng.
om 17:27
Hoi Annemiek! Net even deze kip in de marinade gezet, hmm! Vraagje: er staat een foto van nasi tussen de kip-foto’s… is vast een foutje? 😉 Dank voor t recept.
om 11:09
Oh, haha! Dankjewel voor het melden Joyce! Heb de foto verwijderd. 🙂
om 14:33
Vraagje, inmiddels ook favoriete kiprecept van mijn dochter, alleen krijg ik de marinade niet echt ‘sticky’. Welke/wat voor soja saus gebruik jij voor dit recept?
om 15:08
Hoi Caroline, ik heb het erbij gezet bij de ingrediënten. Ik gebruik de dikke, stroperige sojasaus, dus niet de dunne.
om 10:20
Hoi Annemiek, ik ken alleen ‘dunne’ sojasauzen, welke dikke sojasaus gebruik je dan? Is het een optie om anders Ketjap kaki tiga te gebruiken, deze is zeker stroperig en zoet.
gr. Caroline
ps vanavond weer die heerlijke snelle currysoep maken, is bij het gezin de favoriete soep op dit moment., Heerlijk met naanbrood erbij 🙂
om 07:43
Is marinade voor 1 pond kip?