De overige gemberwortel kun je invriezen en de volgende keer met schil en al raspen wat je nodig hebt.
Kip in sojamarinade
Deze kip in sojamarinade komt regelmatig bij ons op tafel. De sojamarinade is dezelfde marinade die ik gebruik om kipsaté van te maken, alleen bak ik de gemarineerde kip nu gewoon met marinade en al in de koekenpan. Daardoor krijgt de kip na het bakken een sticky glaze waar je je vingers bij aflikt. Ik serveer deze kip — afgewisseld met kipsaté — graag bij de bami of nasi, maar soms ook als borrelhapje. Je kunt de kipstukjes dan gewoon koud of lauwwarm serveren met prikkers erbij.
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Voor bij de borrel
om 17:27
Hoi Annemiek! Net even deze kip in de marinade gezet, hmm! Vraagje: er staat een foto van nasi tussen de kip-foto’s… is vast een foutje? 😉 Dank voor t recept.
om 11:09
Oh, haha! Dankjewel voor het melden Joyce! Heb de foto verwijderd. 🙂
om 14:33
Vraagje, inmiddels ook favoriete kiprecept van mijn dochter, alleen krijg ik de marinade niet echt ‘sticky’. Welke/wat voor soja saus gebruik jij voor dit recept?
om 15:08
Hoi Caroline, ik heb het erbij gezet bij de ingrediënten. Ik gebruik de dikke, stroperige sojasaus, dus niet de dunne.
om 10:20
Hoi Annemiek, ik ken alleen ‘dunne’ sojasauzen, welke dikke sojasaus gebruik je dan? Is het een optie om anders Ketjap kaki tiga te gebruiken, deze is zeker stroperig en zoet.
gr. Caroline
ps vanavond weer die heerlijke snelle currysoep maken, is bij het gezin de favoriete soep op dit moment., Heerlijk met naanbrood erbij 🙂
om 07:43
Is marinade voor 1 pond kip?