Variatietips!
- Liever vegetarisch? Vervang de kip door blokjes paneer.
- Je kunt de sperziebonen vervangen door blokjes courgette.
Heerlijke Indiase kip jalfrezi met paprika, tomaat en sperziebonen in een kruidige, licht pittige saus. Je maakt hem makkelijk zelf zonder pakje of zakje. Lekker met rijst en naanbrood. Je kunt dit gerecht ook goed vegetarisch maken. Zie ook onderstaande variatietips!
Voor een lekker resultaat laat je de kip minimaal 15 minuten marineren, maar langer mag ook. Marineer de kip bijvoorbeeld de avond ervoor, of ’s ochtends om dit gerecht ’s avonds in 20 minuten op tafel te zetten.
Dol op de Indiase keuken? Deze recepten zijn populair op KeukenLiefde:
Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Kipmarinade
Jalfrezi saus
Verder
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Variatietips!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Deel je liefde