Ingrediënten
- Olie om in te bakken
- 320 g kipdijfilet, in blokjes gesneden
- 1 el ongezouten roomboter
- 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- 1,5 cm gemberwortel, fijngeraspt*
- 2 el kerriepoeder
- 1 el bloem
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 300 ml water
- 150 ml kokosmelk
- 1 klein blikje à 227 g ananasstukjes op siroop, uitgelekt (verse ananas mag ook)
- 1/2 citroen, alleen het sap
- Gedroogde peterselie (vers mag natuurlijk ook)
- 400 g pandanrijst
- 400 g sperziebonen, schoongemaakt en uiteinden eraf
*De overige gemberwortel kun je invriezen. De volgende keer kun je de gember rechtstreeks uit de diepvries met schil en al raspen. Zo heb je er lang plezier van!
om 20:13
Heel veel dank voor dit recept Annemiek!
Ik heb de ananas, de peterselie en het citroensap weggelaten. In plaats daarvan heb ik 250 gram champignons toegevoegd.. Het was heerlijk!
om 15:13
Afgelopen week gemaakt, wat een super lekker gerecht! Ik heb ook meer kippendijen gebruikt en zou een volgende keer minder citroensap gebruiken. Maar komende week staat dit weer op het menu!
om 08:29
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Caren! 🙂 Ik heb de bereiding een beetje aangepast, het is eigenlijk de bedoeling dat je het citroensap naar smaak toevoegt en dus misschien niet alles hoeft te gebruiken. Bedankt voor je reactie!
om 20:42
Bedankt. Het was erg lekker. Ben zelf uitgegaan van 1100 gram vlees. Heb ruim twee eetlepels boter gebruikt en 450 cc water. De rest hetzelfde gelaten met wat cayennepeper erdoor. Echt een succes. Nogmaals bedankt.
om 14:26
Simpel, maar o zo lekker!!!
om 20:00
Beste Annemiek, Ik heb de kip kerrie vanavond gemaakt. Alleen vond ik de smaak van de citroen wat overheersen. Hoort dit bij dit gerecht?, ik heb een halve citroen uitgeperst en dat sap erbij gedaan. Waarom voeg je de citroen toe? Ik wil de saus nl nog een keer proberen te maken. Vriendelijke groet, Yvonne
om 09:23
Hoi Yvonne, je kunt de volgende keer gerust minder citroensap toevoegen als je het vindt overheersen. Gewoon naar eigen smaak doseren.
om 11:14
Kan je ipv kokosmelk ook iets anders doen?
om 09:11
Je kunt ook gewone room gebruiken.