Kip Kiev

Malse kipfilet gevuld met kruidenboter en gepaneerd voor een knapperig, goudbruin korstje. Deze kip Kiev maak je eenvoudig zelf! 

Kip Kiev

Kip Kiev is een klassiek gerecht uit de Oekraïense keuken maar ook geliefd in andere Oost-Europese keukens. Het gerecht bestaat uit een plat geslagen kipfilet die wordt gevuld met kruidenboter, opgerold, gepaneerd en gebakken. Krokant vanbuiten en mals vanbinnen.

Voorbereiden

Je kunt deze kip Kiev al een dag van tevoren maken zodat je hem de volgende dag alleen maar hoeft te bakken. Zie onderstaande tip.

Serveren

Ik serveer de kip Kiev graag met romige aardappelpuree of rijst en worteltjes en doperwten. Andere groente naar keuze kan natuurlijk ook.

Kip Kiev

Wereldgerechten

Op KeukenLiefde vind je veel wereldgerechten. Hier een kleine greep uit wereldgerechten die populair zijn op KeukenLiefde:

Wereldgerechten, Hoofdgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(2 stemmen)
Geen reacties

Deel je reactie

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde