Ingrediënten
- 400 g kipfilet, in blokjes gesneden (je kunt ook kipdijfilet gebruiken, zie tip 1)
- 4 tl madraskruiden (zie hieronder, of gekocht)
- 300 g basmati rijst
- 1 el kurkuma
- 400 g sperziebonen, uiteinden eraf en gehalveerd
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 2 el tomatenpuree (of 4 el tomaten frito)
- 300 ml kippenbouillon
- 150 – 175 g crème fraîche (slagroom of kookroom kan ook), op kamertemperatuur (zie tip 2)
- 1 appel, geschild en in blokjes
- Olie om in te bakken
Madraskruiden
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl korianderpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/4 tl komijnpoeder
- 1/4 tl fenegriekpoeder
- 1/4 tl cayennepeper
- 1/4 tl gemberpoeder
Nodig
- Grote koekenpan of hapjespan
om 11:29
Superlekker!
om 12:34
Prima en lekker recept en zeker voor herhaling vatbaar.
om 14:47
Leuk om te horen Mirte. 🙂