Bereiding
Verhit een grote hapjespan of braadpan met wat plantaardige olie en laat goed heet worden. Bestrooi de kipfilet met peper en zout en bak op hoog vuur, totdat ze goudbruin en vanbinnen nog sappig zijn.
Schep ze uit de pan op een bord en zet zolang opzij. Fruit in het braadvet van de kip de ui en knoflook, totdat ze zacht zijn. Voeg dan de garam masala, rode peper en de blokjes mango toe en bak even mee.
Verkruimel de bouillontabletten eroverheen en voeg de kokosmelk toe. Vul het lege blik kokosmelk met water, schud even door en voeg dit ook toe aan de pan. Breng tegen de kook aan, voeg de sperziebonen toe en laat op laag tot middelhoog vuur zachtjes pruttelen, totdat de sperziebonen beetgaar zijn (snijd de sperziebonen indien gewenst doormidden om ze sneller te garen).
Zet het vuur uit en voeg de kip toe.
Warm nog kort even door. Serveer met romige kokosrijst (ik kook meestal basmati of pandanrijst in water met een half bouillonblokje, wat santen en limoenblaadjes voor een extra lekkere smaak) en de plakjes mango. Garneer eventueel (als je van pittig houdt) met achtergehouden ringetjes rode peper.
om 16:07
Was erg lekker, alleen de sperziebonen werden niet echt gaar. Ik zou ze de volgende keer van tevoren koken tot ze beetgaar zijn.
om 09:01
Hmmm heerlijk met de mango erdoor! Super makkelijk recept. Ik heb alleen altijd een beetje moeite met het ‘slachten’ van de mango..
om 09:33
De mango heeft inderdaad een ‘lastige’ pit Elisa. Wellicht heb je hier iets aan… https://www.youtube.com/watch?v=goii-4lsEW0
om 09:01
Graag gedaan Wil! 🙂
om 19:10
Wat een heerlijk recept en makkelijk om te maken, bedankt!