4 personen – 20 minuten + minimaal 3 tot maximaal 24 uur marineren
Ingrediënten
Kip piri piri
- 800 g kippendij, in stukken gesneden
- 100 ml extra vierge olijfolie
- 1 kleine citroen, alleen het sap
- 8 knoflooktenen, gepeld
- 5 rode pepers (Spaanse pepers voor mild, cayenne pepers voor pittig)
- 2 laurierblaadjes
- 2 tl paprikapoeder
- 4 takjes peterselie
Tomatensalade
- 2 vleestomaten
- 1 sjalot
- Extra vierge olijfolie
- Witte balsamicoazijn
- 1 el fijngehakte peterselie
Nodig
- Sateprikkers
- Keukenmachine met hakmes
- Grillpan of barbecue
om 22:45
Wat een mooi recept! Ik heb wel één vraag: worden de laurierblaadjes gewoon mee in de marinade gemaald? En gebruik je daarvoor dan gedroogde laurierblaadjes? Bedankt alvast!
om 14:04
Wat een lekkere marinade! Ik had een stukje gember door de marinade gedaan ipv laurier.
om 09:36
Leuk om te horen Hannah! 🙂