Kip siam

Kip siam

Jaren geleden toen ik net op mezelf woonde was ik dol op Knorr Wereldgerechten. Kip siam was één van mijn favorieten: een licht gebonden saus met kip en cashewnoten, geserveerd met rijst. De Knorr Wereldgerechten komen inmiddels allang niet meer op tafel. Niet omdat ze niet lekker zijn, maar omdat je de inhoud van de pakjes en zakjes net zo makkelijk — en ja, toch ook echt veel lekkerder — zelf maakt.

Probeer het maar en laat me weten wat je ervan vindt. Ik ben superbenieuwd! 

Hoofdgerecht voor 3 personen 

Ingrediënten

Voor de kipmarinade

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 5 el sojasaus
  • Stukje gember (circa 1 cm)*, fijngeraspt
  • 1 knoflookteen, uitgeperst
  • 1/3 klein rood pepertje*, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • Zwarte peper uit de molen
  • Scheutje sesamolie (optioneel)

*De gember en peper die je overhoudt kun je prima invriezen.

Verder

  • 150 g sugar snaps
  • 1 rode paprika, zaadlijst verwijderd en in stukken gesneden
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes gesneden
  • 2 handjes cashewnoten, ongezouten
  • 75 ml kippenbouillon
  • 5 el oestersaus
  • 2 el sojasaus
  • Zonnebloemolie
  • Rijst, mie, of wok noodles om erbij te serveren

kip siam-1082

Verder nodig
Kookpan, grote hapjespan of wok

Bereiding
Meng alle ingrediënten voor de kip in een kom door elkaar en marineer afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur tot maximaal een hele nacht.

kip siam-1063

Breng een pan met water aan de kook en kook de sugar snaps 2 minuten. Giet en en spoel met koud water. Laat uitlekken in een zeef.

kip siam-1084

Verhit een hapjespan of wok met wat zonnebloemolie. Bak de kip op hoog vuur rondom goudbruin. Je hoeft de kip nog niet helemaal gaar te bakken, want hij gaart straks verder in de saus. Schep de kip op een bord en zet opzij.

kip siam-1088

Voeg indien nodig een extra scheutje olie toe aan de hapjespan en bak de paprika en champignons op hoog vuur, totdat ze licht beginnen te kleuren. Voeg dan de sugar snaps, cashewnoten, kippenbouillon, oester- en sojasaus toe. Breng aan de kook en laat kort even doorpruttelen, totdat alle ingrediënten door en door warm zijn en de kip gaar is.

Serveer met rijst of mie. (Ik had wok noedels gekookt die ik op het laatste moment aan de saus toevoegde. Erg lekker!)

Kip siam

Eet smakelijk!

Wereldgerechten, Aziatische recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Slanke recepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
16 reacties

Deel je reactie

  1. rien

    zag er zeer smaakvol uit, maar ik vond het verschrikkelijk zout. Heb nu een tweede portie gemaakt maar geen oestersaus en/of sojasaus gebruikt. Hopelijk smaakt het, na vermengen, nu beter.

  2. Mariska van Dijk

    Hallo ik heb het recept nu voor de 2de keer gemaakt. Ik vind hem nog al zout maar dat kan komen omdat je niet duidelijk aangeeft of er zoete of zoute sojasaus gebruikt wordt in het recept. Dus bij deze de vraag, gebruik je zoete of zoute sojasaus? Heel erg bedankt voor het antwoord alvast.

    1. Hoi Mariska,

      Ik gebruik Sakura sojasaus, die koop ik altijd bij de toko, maar als je het te zout vindt kun je minder oestersaus en sojasaus gebruiken, of het aanlengen met een beetje water (niet teveel, anders wordt de saus te dun.)

  3. Lucie

    Vanavond gemaakt! Smaakte heerlijk! Dank voor het recept!

    1. Leuk om te horen Lucie! 🙂

  4. Hetty Wijkamp

    Annemiek wat ben ik toch blij met jou, je hebt zulke lekkere recepten!
    Ik heb er al heel wat nagemaakt en ze zijn allemaal verrukkelijk!
    Ik kopieer ze en bewaar ze in een mapje.

    Dank je wel !!

    1. Wat leuk om te horen Hetty! Bedankt voor je reactie!

  5. Marjan

    Ik heb interesse! Maar gebruik je zoete of zoute sojasaus?

  6. Daphne Goossens

    Wauw wat was dit lekker zeg! Zo veel beter en lekkerder als uit een pakje…
    Zelfs de kinderen hebben genoten.

    1. Bedankt voor je leuke reactie Daphne! Als zelfs de kinderen ervan smullen ben ik helemaal blij!

  7. Marika

    Was heerlijk! Ga morgen de Calzone maken!

    1. Leuk om te horen Marika! 🙂

  8. Agnes

    Tip gezien bij Jamie Oliver , een ingevroren pepertje kun je met een fijne rasp heel goed gebruiken.
    je krijgt dan een soort fijne rode peperstof.

  9. Elisa

    Nom nom nom! Ook deze heeft weer goed gesmaakt!

  10. Diane van Doren

    Vanavond gemaakt. Helaas geen sugar snaps. Maar ook dit recept is weer heerlijk!!

    1. Leuk om te horen Diane!

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde