Ingrediënten
- 4 kipfilets, of kippendij (blijft sappiger)
- 2 tenen knoflook, uitgeperst
- 1/2 citroen, alleen het sap
- 1 el oregano, gedroogd of vers (ik gebruikte beide)
- 3 el extra vierge olijfolie
- Peper en zout uit de molen
Haal de smaak van Griekenland op je bord met deze kip souvlaki! Heerlijke stukjes kip gemarineerd in Griekse smaakmakers als citroen, knoflook en oregano. Serveer met tzatziki (probeer deze zelfgemaakte eens), platbrood en salade. Yes! Dat de zomer nog maar heel lang mag duren!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Griekse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Ingrediënten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Hoe langer je de kip marineert, hoe malser en smaakvoller het vlees na bereiding is. Zet de kip dus het liefst al een avond van tevoren in de marinade!
Bereiding
Snijd de kip in middelgrote stukken en doe in een kom. Voeg de overige ingredienten toe, roer goed door en laat een nacht marineren.
Rijg de kip aan spiezen en grill op de barbecue, of in de grillpan.
Kalí órexi
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 13:18
Geweldig recept! Hele berg spiezen gemaakt bij een verjaardag. Reacties waren super!
Lekker een nacht in de marinade. Zelf nog wat takjes tijm erbij gedaan.
Heerlijk!
om 11:42
Leuk om te horen dat het heeft gesmaakt Sascha!
om 11:55
Leuk recept, wellicht een tip: het zuur van de citroen heeft een ‘garende’ werking waardoor de kip wat meer taai kan worden dan gewenst. Vaak gebruik ik dan ook de geraspte schil van een citroen. Wel die fijne citroenaroma’s, maar met behoud van de malse structuur van de kip.
om 12:11
Mijn ervaring is dat de kip er juist heel mals van wordt Arjan, maar bedankt voor de tip. Zowieso een goed idee om wat citroenrasp toe te voegen, voor een heerlijk citroenaroma.
om 15:32
Dat Klopt Annemiek; vaak is de zeste van citroen zelfs nog sterker.
Mooi recept.