Kip stroganoff met sugarsnaps

Kip stroganoff met sugarsnaps

Malse stukjes kipfilet in een romige stroganoffsaus met paprika, champignons en sugarsnaps. 

Dit is — naast nasi goreng — het favoriete gerecht van manlief: kip stroganoff! Voor een frisse en knapperige bite voeg ik sugarsnaps toe. Feest! 

Hoofdgerecht voor 3 personen 

Ingrediënten

  • 2 kipfilets, in blokjes gesneden
  • 1 el paprikapoeder (ik gebruikte een combinatie milde en scherpe paprikapoeder en gerookte paprikapoeder)
  • 200 g sugarsnaps
  • 1 ui, gepeld en in halve ringen gesneden
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 rode paprika, ontzaad en in smalle repen gesneden
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakken gesneden
  • 1 el geconcentreerde tomatenpuree
  • 50 ml vodka
  • 200 ml kippenbouillon
  • 2 el crème fraîche
  • Olie om in te bakken

Kip stroganoff met sugarsnaps

Bereiding
Bestrooi de kipfilet met paprikapoeder, zout en peper, voeg een klein scheutje olie toe en laat even marineren.

Kook ondertussen de sugarsnaps in circa 1,5 minuut beetgaar — ze moeten nog een lichte bite houden — en spoel ze af met koud water. Laat uitlekken en zet opzij.

Bak de kipfilet op hoog vuur in een koekenpan met olie goudbruin en nét gaar. Schep op een bord en zet opzij.

Doe eventueel wat extra olie in de pan en bak de uien, paprika en champignons op hoog vuur, totdat ze iets zachter zijn. Voeg halverwege de baktijd de knoflook toe. Voeg de tomatenpuree toe en bak een minuut mee. Blus af met vodka en laat verdampen. Voeg de kippenbouillon toe en laat inkoken tot gewenste sausdikte. Roer tot slot de crème fraîche, sugarsnaps en kipfilet door de saus en warm alles even door.

Lekker met gekookte rijst, pasta, aardappelpuree, of gebakken aardappels.

Kip stroganoff met sugarsnaps

Eet smakelijk!

Themarecepten, Mannenvoer, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(4 stemmen)
17 reacties

Deel je reactie

  1. Manolito van Galen

    Hoi Annemiek,

    Ziet er heerlijk uit.
    Kan de crème fraîche achterwege gelaten worden of worden vervangen door kokosmelk?
    Bij voorbaat hartelijk dank voor jouw antwoord.

    Groetjes,

    Manolito van Galen

    1. Ja hoor, dat kan!

  2. marian

    Net gemaakt en geproefd. Lekker! De gerookte paprikapoeder moet er echt in, vind ik. Geeft een aparte smaak eraan. Verder heb ik nog wat worchestersaus toegevoegd. En extra veel rijst gekookt. Ga ik morgen nasi van maken.

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Marian, de gerookte paprikapoeder geeft idd net iets extra’s qua smaak! Slim om extra rijst te koken, met gekookte en afgekoelde rijst maak je de lekkerste nasi goreng! 🙂

  3. Marleen

    Vandaag had ik kip stroganof met rijst en groente het is een heerlijk recept

  4. Anne

    Ziet er heerlijk uit! Ik snap 1 ding niet; wanneer voeg je die eetlepel paprikapoeder toe? In het recept staat het alleen vermeld bij de kipfilet, maar op de foto’s is volgens mij bij de champignons/ui/paprika ook weer paprikapoeder toegevoegd. Deel je die eetlepel dan op in tweeën of heb je nog meer nodig?

  5. Anja

    Vandaag de kip stroganof gemaakt.
    Was heerlijk! Lekkere smaakcombinaties samen met de groente en rijst.
    Maak regelmatig je recepten, complimenten voor de uitleg met foto’s!

    1. Superleuk om te horen Anja! 🙂

  6. Herma

    Ik maak dit recept regelmatig en soms ook op verzoek.
    Een heerlijk combinatie van groenten en de kleuren met de witte rijst staat ook heel gezellig. Ik vind het een aanwinst.

    1. Helemaal met je eens Herma, het oog wil tenslotte ook wat.

  7. Wie kan me helpen?! Ben heel erg blij met de site en de heerlijke recepten van keukenliefde!
    Ik wil dit recept graag gaan maken maar iemand een idee waarmee ik de wodka kan vervangen misschien gewoon wijn of kan ik de wodka ook weglaten?

  8. lenny bakermans

    moet je de kippen bouilion zelf mAKEN OF GEWOON 200 ML UIT ZON POT KIPPENBOUILON

    1. Maakt niet uit, kan allemaal.

  9. saskia

    kan je de vodka vervangen door iets anders

    1. Je kunt het gewoon achterwege laten Saskia.

  10. dorris

    Ja, sugarsnaps dat verstaa ik niet, kan je dat vertalen met “peulen” ?

    Het lijkt me erg leuk te doen 🙂

    1. Peulen is niet hetzelfde als sugarsnaps, maar je kunt ook peulen gebruiken hoor. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde