Heerlijke kip tikka masala spiezen voor op de barbecue. Door de kip te marineren in yoghurt en masala specerijen krijgt hij een lekkere smaak en blijft hij lekker mals op de barbecue. Lekker om te serveren met raita (frisse yoghurtsaus met geraspte komkommer, limoen en munt en knoflook), naanbrood en rauwkost, een couscoussalade, of met geroosterde aardappels.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de kip in een kom samen met de yoghurt, garam masala, paprikapoeder, kurkuma, olie en zout en peper uit de molen. Wrijf de yoghurt en specerijen goed in de kip.
Dek de kom af en zet een nacht in de koelkast om te marineren.
Veeg de overtollige yoghurt van de kip af en rijg de kip om en om met de paprika en ui aan spiesjes.
Grill de kip tikka masala spiezen rondom op de barbecue, of in een – licht met olie ingevette – grillpan tot de kip gaar is.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
Deel je reactie