Bereiding
Verwarm de grillpan of steek de barbecue aan.
Doe het kipgehakt, sjalot, knoflook, teriyakisaus, panko, een draai peper uit de molen en eigeel in een kom en kneed met je handen tot alles goed gemengd is. Als het gehakt nog teveel plakt kun je wat extra panko toevoegen. Zout is niet nodig, de teriyakisaus is zout genoeg. Verdeel het gehakt in drie gelijke stukken en vorm er met je handen hamburgers van, of gebruik een hamburgervorm.
Snijd de broodje open en leg ze met de opengesneden kant even kort op de grill zodat ze mooie grillstrepen krijgen. Leg de broodjes op drie borden.
Leg de kipburgers en de ananasschijven op de grill en rooster ze aan beide kanten tot ze grillstrepen hebben en de kip gaar is. Bestrijk de kipburgers tijdens het grillen regelmatig met de overige teriyakisaus. Leg de kaas de laatste 2 minuten van de baktijd op de ananas zodat hij iets kan smelten.
Beleg de broodjes met sla, een teriyaki kipburger en een plak ananas met kaas.
om 13:39
Kan dit ook met paneermeel ipv Panko?
om 14:14
Ja hoor, dat kan!
om 20:35
Hoi Annemiek,
Vandaag hebben we deze burger gemaakt en het smaakte heerlijk! Ook de kinderen hebben er van genoten
Groetjes,
Marleen
om 10:33
Ah, wat leuk om te horen Marleen! 🙂