Ingrediënten
- 2 kipfilets
- 2 dikke plakken roombrie
- 6 lange plakken ontbijtspek
- 80 ml kippenbouillon
- 125 ml kookroom
- 1 el Hero zwarte kersenjam
- 2 el pistachenoten, grof gehakt
- Vloeibare bakboter of olie om in te bakken
- Zout en en peper uit de molen
Gesponsord — “Wat eten we vandaag?”, is de eerste vraag die man- en dochterlief stellen als ze thuiskomen na een lange werk- of schooldag. Ik begrijp het wel, want het avondeten is een moment waar wij Verweij’tjes de hele dag naar uitkijken. Tijd om gezellig aan te schuiven aan de gedekte tafel en onder het genot van lekker eten en drinken de dag met elkaar doorspreken.
Het eten bepaald grotendeels de sfeer aan tafel. Valt het in de smaak, dan is iedereen blij en is het gezellig. Het streven van iedere moeder toch? Daarom probeer ik van elke maaltijd een feest te maken.
Dit keer was het een schot in de roos. Ik serveerde kipfilet gevuld met romige brie en omwikkeld met spek, geserveerd met pistachenoten en kersensaus. Lekker op een bedje van aardappelpuree en gekookte sperziebonen. Het was een tijd stil aan tafel, maar daarna brak het gesprek los. Joehoe, missie geslaagd!
Ik serveerde dit gerecht op een doordeweekse dag omdat het makkelijk te bereiden is, maar je kunt het net zo goed met Kerst serveren. Het is superfeestelijk!
Themarecepten, Kerstrecepten, Moederdag recepten, Valentijnsrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Snijd de kipfilets over de lengte open en vul met de roombrie. Klap de kipfilets weer dicht en omwikkel de kipfilets met ontbijtspek.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verhit een koekenpan met een scheutje vloeibare bakboter en bak de kipfilets op hoog vuur aan beide kanten goudbruin. Haal de kipfilets uit de pan en leg ze in een ovenschaal. Dek af met aluminiumfolie en bak circa 20 minuten in de oven, of totdat de kipfilets gaar zijn.
Blus de koekenpan met het bakvet af met de kippenbouillon, room en kersenjam. Breng aan de kook en zet het vuur lager. Kook zachtjes verder totdat hij is ingekookt tot sausdikte. Houd de saus warm op laag vuur.
Haal de kip uit de oven en snijd in plakken. Verdeel de kipfilet over twee borden en lepel de kersensaus erover. Bestrooi met pistachenoten.
Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Hero.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 19:01
Vandaag zijn wij 27 jaar getrouwd, dan kook ik altijd iets bijzonders.
We vonden het erg lekker.
Dank je voor het recept.
om 21:49
Gefeliciteerd met jullie trouwdag Monique! En leuk om te horen dat jullie hiervan gesmuld hebben samen. 🙂
om 19:23
Heeeerlijk! Omdat er brie in zit ging ik ervan uit dat de kinderen het niet lekker zouden vinden. Maar ze vonden het ook erg lekker. Dit gaan we zeker vaker maken!
om 12:04
Leuk om te horen Diana! 🙂
om 09:49
Super lekker dit gerecht. Ik zou dit gerecht 5 sterren geven van de 5. Dit gaan we zeker vaker eten.
om 11:17
Leuk om te horen Sandra!
om 12:09
Dat ziet er heerlijk en feestelijk uit Annemiek!
om 12:30
Bedankt Henriette, het smaakt ook heerlijk! 🙂