Deze kipfilethaasjes met spek en rodewijnsaus staan binnen 30 minuten op tafel. Ik serveer er spruitjes, aardappelkroketjes en stoofperen bij. Een heerlijk feestmaal!
Voorbereiden
De rodewijnsaus kun je al een dag van tevoren maken, laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in de koelkast bewaren. Ook de kiphaasjes kun je al een dag van tevoren omwikkelen met spek en afgedekt in de koelkast bewaren.
Serveren
Ik serveer de kiphaasjes met spek en rodewijnsaus met geroosterde spruitjes uit de oven (spruitjes halveren, omhusselen met olijfolie en 20 minuten roosteren in een voorverwarmde oven op 220 graden), aardappelkroketjes en stoofperen maar hier ben je natuurlijk helemaal vrij in.
Variatie met kipfilet en brie
In plaats van kipfilethaasjes kun je ook kipfilet gebruiken. Je kunt de kipfilet in de lengte iets insnijden en de holte vullen met een plakje brie. Omwikkel de kipfilet met spek en bak goudbruin en gaar. Houd er wel rekening mee dat een kipfilet een langere bereidingstijd heeft dan een kipfilethaasje.
Liever geen kip?
Je kunt de rodewijnsaus ook serveren met ander vlees naar keuze zoals een varkenshaasje, biefstuk of entrecote. Vervang de kippenfond in de rodewijnsaus dan door vleesfond.
Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
Deel je reactie