Ingrediënten
Gehaktballetjes
- 500 g kipgehakt
- 1 tl maizena
- 2 el teriyakisaus (zelfgemaakt of gekocht)
- 1/2 sjalot, fijngesnipperd
- 1 knoflookteen, gepeld en uitgeperst
- Optioneel, 1 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
- Paneermeel
Zoetzure saus
- 2 handjes cashewnoten
- 1 rode paprika, in blokjes gesneden
- 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1 knoflooktenen, uitgeperst
- Blik ananasstukjes op siroop à 227 g
- Zonnebloem- of olijfolie om in te bakken
- 2 el ketchup
- 2 el teriyakisaus
- 1 tl azijn
- 1 tl fijne kristalsuiker
- Optioneel, 1 el maizena
- Bosje lente-ui, fijngesneden
om 15:27
Hoiii, zeg maak je de teryakisaus zelf of koop je die kant en klaar uit de super .??
Ik zelf ben niet zo van kant en klare teryakisaus. Er zitten wat mij betreft wat te veel chemische smaakstoffen in .
Dus als jij het recept hebt van de saus , dan is mijn vraag of je dat er alstublieft bij wilt zetten.
Verder is lijkt het mij een heerlijk recept hoor . Niets mis mee.
Met vriendelijke groet,
Karin.
om 09:54
Hoi Karin, bedankt voor de tip! Ik heb de link naar het recept voor zelfgemaakte teriyakisaus erbij gezet! 🙂