Ingrediënten
- 400 g kipdijfilet, in middelgrote stukken gesneden
- Olie om in te bakken (bijv. zonnebloem- of olijfolie)
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 el ongezouten roomboter
- 1 el bloem
- 400 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
- 1 prei, schoongemaakt en fijngesneden
- 2 tl gedroogde tijm
- 1 kippenbouillontablet, verkruimeld
- 200 ml room (slagroom of kookroom)
Nodig
- Ruime hapjespan of braadpan (met dikke bodem) met deksel
om 12:23
Hoi kan je het kippannetje ook zonder de bloem en boter dat alleen de room erbij kan doen?groetjes Astrid .
om 09:24
Hoi Astrid, dat kan zeker. De saus is dan alleen iets dunner.
om 09:34
Kan ik dit van tevoren maken en later opwarmen?
om 09:43
Ja hoor, dat kan prima.
om 13:10
Jammie, ik heb er nog een scheut witte wijn toegevoegd mmmm
om 13:24
Dat is altijd een goed idee Anneke! 😉
om 18:07
In de ingrediënten lijst staat 250 ml room. In het recept staat 250 ml water en kookroom toevoegen. Moet ik dan 250 room en 250 water toevoegen?
om 20:13
200 ml room en 200 ml water toevoegen Charlotte…
om 11:36
Wat kun je erbij eten?
om 13:22
Hoi hoi
Vraagje.
Wanneer voeg ik de 200ml water toe met bouillonblokje?
Groetjes Serena
om 10:50
De bouillon voeg je tegelijk met de room toe
om 15:51
Erg lekker een goed recept
om 19:01
Voor het eerst gemaakt, was heerlijk. Zal meer gemaakt worden, gegeten met witte rijst, bedankt voor het recept.
Groeten , Piet van Thielen
om 11:46
Wat leuk om te horen Piet! 🙂