Kippannetje met champignonroomsaus en prei

Ik ben dol op maaltijdpannetjes. Ze zijn makkelijk om te maken en je hebt weinig afwas. Dit kippannetje met champignonroomsaus en prei vind iedereen heerlijk. Ik serveer er graag witte rijst bij, maar ook gekookte krieltjes, gebakken aardappels, of pasta smaken er lekker bij. Zo kun je steeds variëren. Zie ook onderstaande variatietips voor extra groenten.

Themarecepten, Wereldgerechten, Campingrecepten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Kiprecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(302 stemmen)
14 reacties

Deel je reactie

  1. Astrid van luijn

    Hoi kan je het kippannetje ook zonder de bloem en boter dat alleen de room erbij kan doen?groetjes Astrid .

    1. Hoi Astrid, dat kan zeker. De saus is dan alleen iets dunner.

  2. Gerda Kamphorst

    Kan ik dit van tevoren maken en later opwarmen?

    1. Ja hoor, dat kan prima.

  3. Anneke Franse

    Jammie, ik heb er nog een scheut witte wijn toegevoegd mmmm

    1. Dat is altijd een goed idee Anneke! 😉

  4. Charlotte

    In de ingrediënten lijst staat 250 ml room. In het recept staat 250 ml water en kookroom toevoegen. Moet ik dan 250 room en 250 water toevoegen?

    1. 200 ml room en 200 ml water toevoegen Charlotte…

  5. Mama Daniëlle

    Wat kun je erbij eten?

  6. Serena

    Hoi hoi
    Vraagje.
    Wanneer voeg ik de 200ml water toe met bouillonblokje?
    Groetjes Serena

    1. Lilian

      De bouillon voeg je tegelijk met de room toe

      1. Ab Tempelmans plat

        Erg lekker een goed recept

        1. Piet Van Thielen

          Voor het eerst gemaakt, was heerlijk. Zal meer gemaakt worden, gegeten met witte rijst, bedankt voor het recept.

          Groeten , Piet van Thielen

          1. Wat leuk om te horen Piet! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde