Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kipschnitzel met tomaten-mozzarella topping
Een verrukkelijk gerecht uit de Italiaanse keuken: zelfgemaakte kipschnitzel met tomaten-mozzarellatopping! Loopt het water je al in de mond?
Hoofdgerecht voor 2 personen
Ingrediënten
Voor de kipschnitzels
- 2 kipfilets
- 1 ei
- 1 el melk
- Bloem
- Paneermeel of panko
- Handvol geraspte parmezaanse kaas
- 1 bolletje mozzarella, in plakjes gesneden
Voor de tomatentopping
- 250 g cherrytomaten, gehalveerd
- 2 sjalotten, gepeld en gesnipperd
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- Klein handje verse basilicumblaadjes
Extra
- Olijfolie of vloeibare bakboter
- Zout en peper
- Paar blaadjes basilicum voor garnering (ben ik vergeten!)
Bereiding
Snijd de kipfilets met een lang scherp mes over de lengte doormidden (niet helemaal) en klap ze open. Klop het ei los met de melk. Zet drie borden klaar met bloem, losgeklopt ei en het paneermeel. Bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper en wentel ze eerst door de bloem, dan het ei en tenslotte het paneermeel.
Schud het overtollige paneermeel eraf. Verhit een koekenpan met wat olijfolie of vloeibare bakboter en bak de schnitzels aan beide kanten goudbruin.
Laat ze kort uitlekken op keukenpapier en leg ze op een bakblik.
De kipschnitzels hoeven niet door en door gaar te zijn omdat ze nog de oven ingaan.
Veeg de koekenpan schoon met keukenpapier en verwarm opnieuw met wat olie. Fruit het sjalotje en de knoflook, tot ze zacht zijn en voeg dan de tomaten toe. Laat de tomaten wat zachter worden. Hak de basilicum grof en voeg toe aan de tomaten.
Breng op smaak met peper en zout. Zet het vuur uit. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de tomatensaus over de schnitzels en leg hierop de plakken mozzarella. Verdeel de geraspte kaas erover en besprenkel met wat olijfolie.
Schuif het bakblik in de oven en bak ongeveer 8 minuten, of totdat de kip gaar is en de kaas gesmolten en goudbruin is. Wij aten er aardappels met rozemarijn en knoflook bij uit de oven en een salade, maar wat gekookte pasta zou hier ook heerlijk bij smaken.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Italiaanse recepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten, Snelle recepten
Deel je reactie