Ingrediënten
- 6 kipdijfilets, schoongemaakt en in reepjes gesneden
- Shoarmakruiden (kant-en-klaar of zelfgemaakt zoals hieronder beschreven)
- 3 grote pitabroodjes
- 3 handjes fijngesneden wittekool (liefst zelfgesneden, dan kun je veel fijner snijden)
- 2 handjes fijngesneden sla (liefst ijsbergsla)
- 1 rode ui of zoete, witte ui, in smalle ringen gesneden
- 1/3 stuk komkommer, in plakjes
- 2 tomaten, in plakjes
- Extra vierge olijfolie
- Zonnebloemolie om in te bakken
- Knoflooksaus (deze zelfgemaakte of kant-en-klaar)
Optioneel om erbij te serveren
- Friet
Zelfgemaakte shoarma marinade voor 6 kippendijen (voor 3 personen)
Ik gebruik een Amerikaans maatsetje om de hoeveelheden af te meten.
- 2 tl milde paprikapoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneelpoeder
- 1 tl venkelzaad
- 1 tl fenegriek
- 1 tl zout
- 3 kruidnagels of 1/2 tl kruidnagelpoeder
- 1/2 tl nootmuskaat
- 1/2 tl steranijs
- 4 zwarte peperkorrels
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
- 1 el citroensap
- 5 tot 6 takjes verse koriander met steel
- 2 el ketjap manis
- 2 el zonnebloemolie
- Vijzel om grove ingrediënten fijn te stampen
Deel je reactie