Ingrediënten
voor 4 spiezen
- 360 g kippendij, in stukken gesneden
- 3 el barbecuesaus, zelfgemaakt of kant-en-klaar
- 2 knoflooktenen, uitgeperst
Verder nodig
- 4 barbecuespiezen
Deze kipspiezen zijn gemarineerd in barbecuesaus voor een heerlijke smaak. Tijdens het grillen worden ze nog een keer ingekwast met barbecuesaus. Zo krijgen ze een verrukkelijk sticky laagje!
Seizoensrecepten, Themarecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Amerikaanse recepten, Barbecuerecepten, Hoofdgerechten, Kiprecepten
voor 4 spiezen
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Doe de kip, barbecuesaus en knoflook in een kom en meng door elkaar. Dek af en laat minimaal 1 uur tot maximaal 24 uur (hoe langer hoe beter!) in de koelkast marineren.
Rijg de kip aan 4 spiezen. Grill de kipspiezen op middelhoog vuur op de barbecue (in de grillpan kan ook), tot ze aan beide kanten mooie grillstrepen hebben en gaar zijn. Bestrijk de kipspiezen tijdens het grillen 1 of 2 keer met wat extra barbecuesaus.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie