Er staan meerdere recepten voor komkommersalade op Keukenliefde (van aziatische komkommersalade, romige komkommersalade tot tzatziki komkommersalade) maar deze klassieke variant ontbrak nog. Tijd om daar verandering in te brengen! Deze klassieke komkommersalade is lichtjes aangemaakt met een gesnipperd uitje, olijfolie, azijn en suiker. Heel eenvoudig en superlekker!
Bestrooien met zout
Door de komkommer vooraf te bestrooien met zout trekt het vocht eruit en wordt hij zachter en mooi frisgroen van kleur. Het zout spoel je daarna weg en het vocht knijp je met je handen uit de komkommer. Het is niet erg als je de komkommer hierbij kneust, want dan kan de dressing er extra goed intrekken. Eventueel kun je deze stap ook overslaan.
Romige komkommersalade
Wil je de komkommersalade liever wat romiger? Voeg dan extra 1 eetlepel Griekse yoghurt, mayonaise of crème fraïche toe.
Het is ook erg lekker om wat fijngesneden bieslook of bosui toe te voegen.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Was de komkommer en snijd hem in dunne plakjes. Doe hem in een kom met het zout en meng goed door elkaar. Laat 10 minuten staan.
Spoel de komkommer goed af met koud water en knijp zoveel mogelijk vocht uit de komkommer.
Doe de komkommer in een kom met de ui.
Roer de olie, azijn, suiker en dille door elkaar en voeg toe aan de komkommer. Breng op smaak met peper uit de molen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Komkommer met mandoline schaven alvorens de schil er af snijden met dunschiller. Komkommer in schaal met zout bestrooien schoteltje erop en daarop een zware fles telkens het vocht van het schoteltje afgieten ongeveer één uur lang. Daarna azijn, peper en suiker naar behoefte toevoegen.
Ik ken dit recept van huis uit in een iets andere variant: geraspte komkommer ipv gesneden, verder dezelfde ingrediënten alleen nog wat versgemalen peper toevoegen en als laatste, vlak voor opdienen, een schuimig geklopt ei er doorheen roeren. Erg lekker!
Ons derde kookboek is uit! Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten.
In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog véél meer!
om 10:36
Komkommer met mandoline schaven alvorens de schil er af snijden met dunschiller. Komkommer in schaal met zout bestrooien schoteltje erop en daarop een zware fles telkens het vocht van het schoteltje afgieten ongeveer één uur lang. Daarna azijn, peper en suiker naar behoefte toevoegen.
om 09:58
Eenvoudig en heerlijk recept!
om 09:15
Er is geen betere variant dan deze manier. Heerlijk
om 16:34
Ik doe er altijd een beetje zoete chilisaus op of curry, ook lekker.
om 17:07
Dat lijkt me ook lekker idd!
om 12:11
Ik ken dit recept van huis uit in een iets andere variant: geraspte komkommer ipv gesneden, verder dezelfde ingrediënten alleen nog wat versgemalen peper toevoegen en als laatste, vlak voor opdienen, een schuimig geklopt ei er doorheen roeren. Erg lekker!
om 12:26
Ooh dat is nieuw voor mij, een ei erdoor. Ga ik eens uitproberen, ben heel heel benieuwd!