Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Knoflook-chili garnalenspies met bacon
Eindelijk kunnen we vandaag weer even genieten van een stralende dag en natuurlijk hoort daar een heerlijk zonnig recept bij! Deze smaakvolle garnalenspies is gemarineerd in een knoflook-chili marinade en omwikkeld met bacon. Ze smaken heerlijk van de barbecue, maar bij minder mooi weer kun je ze natuurlijk ook prima binnen bereiden in de grillpan, of oven.
Ingrediënten voor 2 spiesjes
- 10 grote garnalen, rauw en gepeld
- 1 teen knoflook, uitgeperst
- Rasp van een halve citroen + 1 el citroensap
- Olijfolie
- 1 tl chilivlokken
- 2 plakken ontbijtspek of bacon
Verder nodig
2 metalen satépennen
Bereiding
Klop een marinade van de knoflook, citroenrasp en sap, een scheut olijfolie en de chilivlokken en voeg de garnalen toe. Marineer de garnalen minimaal een uur in de koelkast.
Rijg om en om de bacon en garnalen op de satépen, totdat er op iedere pen 5 garnalen zitten en een plakje spek.
Grill de spiesjes op de barbecue, in een grillpan, of in de oven circa 2 minuten aan iedere kant, of totdat de garnalen roze zijn gekleurd en gaar zijn.
Themarecepten, Barbecuerecepten, Campingrecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten
Deel je reactie