Ingrediënten
- 1 afbak stokbroodje
- 50 g zachte, ongezouten roomboter
- 1 teentje knoflook, uitgeperst
- Paar takjes platte peterselie, bieslook en basilicum, fijngehakt
- 2 kleine handjes geraspte mozzarella
Nodig
- Bakblik met bakpapier
Dit heerlijke knoflookbrood maak je heel makkelijk zelf van afbakstokbrood (ander afbakbrood naar keuze kan trouwens ook) en knoflookboter. Die knoflookboter is natuurlijk het lekkerst als je hem zelf maakt. Dat is helemaal niet moeilijk en zo gebeurd. Kaaskop als ik ben bestrooi ik het knoflookbrood met een beetje kaas voordat hij de oven in gaat. Dat zorgt voor een lekker knapperig, goudbruin korstje. Dit knoflookbrood smaakt heerlijk bij een kommetje soep of serveer — in kleinere stukken gesneden — op de borrelplank. Zie ook onderstaande tip om de knoflook eerst te poffen voordat je hem toevoegt aan de boter. Dit duurt iets langer, maar geeft een verrukkelijk resultaat.
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Tip! Je kunt de knoflook ook poffen voordat je hem toevoegt aan de boter. Knoflook heeft van zichzelf een scherpe smaak. Door hem te poffen wordt hij zacht en zoet en onweerstaanbaar lekker. Dit doe je als volgt: Verwarm de oven op 180 graden. Snijd een klein stukje van de bovenkant van een hele knoflookbol af zodat de teentjes een beetje lucht krijgen. Besprenkel de bol knoflook met een paar druppels olijfolie en wikkel hem in een stukje aluminiumfolie. Leg op de bakplaat van een voorverwarmde oven en pof hem in ca. 45 minuten tot hij zacht is. De knoflook kun je zo uit het velletje knijpen en aan de boter toevoegen. Omdat gepofte knoflook veel zachter van smaak is dan rauwe knoflook kun je er gerust lekker veel van gebruiken.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie