Ingrediënten
- 1 knolselderij, geschild en in frietjes gesneden
- Zonnebloemolie
- 3 takjes tijm, alleen de blaadjes
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
- 2 vellen bakpapier
Tijd voor een lekker groentefrietje! Deze knolselderijfriet uit de oven is niet alleen gezond maar ook erg lekker. Heerlijk om als bijgerecht te serveren met gebakken vis of kip en zelfgemaakte selderij- of peterseliemayonaise.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Mix voor de zelfgemaakte selderijpeterselie een aantal eetlepels mayonaise met verse bladselderij fijn met de staafmixer.
Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed 2 bakblikken met bakpapier.
Hussel de knolselderijfrieten om met wat zonnebloemolie (genoeg om de frieten met een dun laagje olie te bedekken) en verdeel ze in een enkele laag over het bakblik. Bestrooi met de tijmblaadjes en wat zeezout.
Bak 15 minuten in het midden van de oven of tot ze goudbruin zijn.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie