Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Knolselderijpuree met gebakken vis
Deze heerlijke knolselderijpuree met krokant gebakken vis maak je in een handomdraai. Natuurlijk kun je voor een nog snellere variant ook gebakken vis halen bij de viskraam, of kant-en-klare diepvries kibbeling even afbakken, maar deze kunnen niet tippen aan zelfgemaakte vers gebakken vis!
Hoofdgerecht – 2 personen – 30 minuten
Ingrediënten
Knolselderijpuree
- Halve knolselderij, geschild en in middelgrote stukken gesneden
- 2 grote aardappels, geschild en in middelgrote stukken gesneden
- 1 knoflookteen, gepeld
- Klontje roomboter
- 125 g crème fraîche
- Zeezout en peper
- Eventueel wasabipasta
Gebakken vis
- 2 tot 3 grote stukken witvisfilet (vers van de visboer)
- 150 gram bloem
- 2 eidooiers
- Flesje bier
- Zout en peper
- Arachide- of zonnebloemolie
Bereiding
Doe de aardappel, knolselderij en knoflook in een ruime pan en voeg zoveel water toe, totdat ze net onder staan. Breng het water aan de kook, voeg wat zout toe en kook de groenten gaar.
Giet ze af en zet terug op laag vuur. Voeg de boter en crème fraîche toe en stamp de aardappels fijn. Warm even zachtjes door en breng de puree verder op smaak met zout, peper en eventueel een klein beetje wasabipuree (1 theelepel is voldoende).
Laat de vis op kamertemperatuur komen en dep droog met keukenpapier. Snijd de vis in middelgrote stukken. Verwarm de olie tot 180 graden in een frituurpan, of verhit een flinke laag olie in een braadpan. Je hebt dan wel een thermometer nodig om de temperatuur te meten. Doe de bloem, eidooiers, zout, peper en het bier in een kom en klop tot een beslag. Voeg net zoveel bier toe tot je een dik beslag hebt dat aan de vis blijft plakken.
Haal de vis door het beslag en laat voorzichtig in de hete olie glijden.
Bak de vis knapperig en goudbruin en laat vervolgens uitlekken op keukenpapier. Schep een lepel puree op het bord en leg hierop de gebakken vis.
Eet smakelijk!
Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Visrecepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten, Groente recepten
Deel je reactie