Ingrediënten
- 1/2 knolselderij (ca. 300 g)
- 3 el mayonaise (gekocht of zelfgemaakt*) (Ik gebruikte dit keer mayonaise uit de winkel, maar voor dit recept loont het de moeite om zelf mayonaise te maken, de salade wordt dan iets lichter en frisser van smaak. De mayonaise die je overhoudt kun je afgedekt in de koelkast circa een week bewaren)
- 1 à 2 tl (Dijon)mosterd
- 2 à 3 tl kappertjes, uitgelekt en fijngehakt
- 3 à 4 stuks cornichons (kleine cocktail augurkjes), fijngehakt
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- 1/2 citroen, alleen het sap
*Zelfgemaakte mayonaise
- 3 eidooiers
- 30 g milde (dijon)mosterd
- 350 ml arachide- of druivenpitolie
- 1 tl wittewijnazijn
Doe de eidooiers en mosterd in een hoge beker van een staafmixer en klop glad. Voeg dan langzaam (eerst druppel voor druppel tot de ingrediënten gaan binden en daarna in een dun straaltje) en al kloppend met de staafmixer verder tot er een dikke mayonaise is ontstaan. Roer tot slot de azijn door de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.
om 13:54
Hoi, is 3,5 ml niet een beetje weinig? Is het niet 350 ml?
om 14:18
Je hebt helemaal gelijk Florina! Bedankt voor je reactie, ik heb het aangepast.