Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Knolselderijsoep met truffelolie en croutons
Knolselderij verdient misschien niet de schoonheidsprijs maar smaken doet hij des te meer. Het is een heerlijke, veelzijdige wintergroente. Je kunt hem stoven, bakken, pureren, roosteren, of je maakt er soep van. Mijn favoriet is deze hartverwarmende wintersoep met truffelolie en tijm. Verrukkelijk!
Lunch of hoofdgerecht voor 4 personen – geschikt om in te vriezen
Ingrediënten
- Truffelolie
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 1 teen knoflook, gepeld en fijngehakt
- 1 middelgrote knolselderij, geschild en in blokjes gesneden
- 2 grote, kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 3 takjes tijm
- 200 ml room (kookroom of slagroom)
- 1 liter groentebouillon
- 2 boterhammen, korstjes eraf gesneden en in blokjes gesneden
Verder nodig
Kookpan met deksel, staafmixer
Bereiding
Verhit een ruime kookpan met wat olie en fruit de sjalot en knoflook op laag vuur totdat de sjalot zacht is. Voeg de knolselderij, aardappel en twee takjes tijm toe en bak kort even mee. Voeg de room en 750 ml bouillon toe en breng aan de kook. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Kook zachtjes verder totdat de knolselderij en aardappels zacht zijn. Verwijder de takjes tijm en pureer de soep met een staafmixer. Als de soep te dik is kun je nog wat extra bouillon toevoegen.
Bak het brood goudbruin in een koekenpan of in de oven met wat olie. Bestrooi de croutons met wat zeezout.
Schep de soep in kommen en garneer met tijmblaadjes, croutons en een druppeltje truffelolie.
Eet smakelijk!
Seizoensrecepten, Winterrecepten, Hoofdgerechten, Eenpansgerechten, Snelle recepten, Vegetarische recepten, Soeprecepten
Deel je reactie