Bereiding
Doe de boter en chocolade samen in een hittebestendige kom en smelt au bain-marie. Zorg ervoor dat de kom en het water elkaar niet raken. Roer glad en haal van het vuur. Laat iets afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verfrommel het vel bakpapier en maak iets vochtig. Knijp goed uit en haal voorzichtig het bakpapier weer uit elkaar. Leg het bakpapier in de bakvorm.
Klop in een kom de eieren en de suiker tot het mengsel bijna wit van kleur is en verdubbeld in volume. Voeg al kloppend op een lage stand het chocolademengsel toe aan het eimengsel. Roer het zout door de bloem en zeef boven het beslag. Spatel de bloem luchtig door het chocolademengsel.
Verdeel het beslag over de bakvorm en leg de Oreo’s erbovenop. Voor een leuk effect breek je sommige Oreo’s doormidden.
Bak in het midden van de oven circa 30 à 35 minuten, de binnenkant van de brownie mag nog iets vochtig zijn. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Meng de poedersuiker met een paar druppels water, tot je een dik suikerglazuur hebt. Plak de wiebeloogjes vast op een druppel suikerglazuur. Ik maakte de oogjes met een druppel suikerglazuur en rode suikerballetjes uit een bus decoratiestrooisel van Dr. Oetker.
om 16:50
Ik heb het goed gevolgd het is alleen mislukt.
En ik vond dat deel met de eieren niet duidelijk beschreven. Heb de hele ei erin gedaan en nog mislukt
om 09:26
Hoi Eline, wat jammer om te horen. Wat is er niet duidelijk aan het deel met de eieren en wat is er mislukt?
om 00:33
heb geen browniebakvorm, kan het ook in een andere bakvor?
om 09:43
Ja hoor Anita, dat kan!
om 19:34
Hey,wat leuk! Ik zag deze op de website van Martha Stewart vandaag,maar zo is het veel makkelijker. Nu hoef ik niks meer om te rekenen. Ik ga ze morgen gelijk maken! ☺️