Ingrediënten
- 2 eieren
- 200 g suiker
- 200 g geraspte kokos
Verder nodig
Vel bakpapier
Goed nieuws, deze week deel ik niet één maar twee kookfilmpjes met je. Eigenlijk had ik dit filmpje afgelopen vrijdag met je willen delen, maar de smaakcampagne van Albert Heijn kwam tussendoor. Dit filmpje had je dus nog van me tegoed en ik beloof je dat je er blij van wordt.
Met slechts drie ingrediënten tover je dit verrukkelijk zoete baksel op tafel: kokosmakronen!
Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor circa 27 balletjes ter grootte van een walnoot. Je kunt ze natuurlijk nog groter maken, maar dit is wat mij betreft het perfecte formaat. Meer of minder kokosmakronen maken is eenvoudig, want je hebt van elk ingrediënt een gelijk deel nodig.
Vroeger was ik nooit zo dol op kokos, maar die tijden zijn allang voorbij. Kokos rocks! Deze kokosmakronen zijn verrukkelijk. Goudbruin en knapperig aan de buitenkant, zacht en zoet vanbinnen. Daar zet ik graag mijn tanden in!
Basisrecepten, Kookvideo's, Themarecepten, Zoete keuken, High tea recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten, Koekjesrecepten
Ingrediënten
Verder nodig
Vel bakpapier
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Wil je de kokosmakronen een extra feestelijk tintje geven? Drizzle er dan met een theelepel wat gesmolten pure of witte (of beide) chocolade overheen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier.
Roer de suiker en kokos in een kom door elkaar. Roer in een andere kom de eieren los en voeg het ei toe aan het kokosmengsel. Roer goed door elkaar. Kneed een kleine hoeveelheid van het kokosmengsel met je handen tot een compact, rond balletje — net iets groter dan een walnoot.
Bak de kokosmakronen in circa 15 minuten in de oven, of totdat ze licht goudbruin gekleurd zijn.
Haal ze uit de oven en laat afkoelen. Bewaar tot gebruik in een luchtdichte bak of diepvrieszak. Enjoy!
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 09:52
Leuk ik ga dit binnenkort met onze bewoners maken. Kunnen ze helpen het is niet te moeilijk
en kunnen ze het middags lekker opeten bij de koffie.
om 17:37
Veaagje kun je ze ook in een vormpje van cupcakes bakken
om 13:21
Ik denk dat dat wel kan.
om 12:06
Hallo Annemiek,
Gisteravond heb ik de kokosmakronen gemaakt, precies volgens het filmpje.
Ze waren super lekker toen ze nog een beetje warm en zacht waren.
Nu gaan we koffie drinken en verheugen ons op de makronen erbij. Maar ze zijn bikkelhard geworden!!
Wat is er mis gegaan?
Ik heb ze gisteravond in de oven gelaten ( deur open) totdat ze waren afgekoeld.
Graag hoor ik je reactie.
om 15:35
O wat zonde Edith! Je moet ze buiten de oven laten afkoelen en daarna in een luchtdichte bak of diepvrieszak bewaren.
om 19:38
hallo ik zou eens iets moeten vragen sinds kort mag ik geen suiker mee eten maar bak wel graag kan je de suiker ook vervangen door een zoetstof
om 18:57
Hoi Saskia, enkele suikervervangers zijn ahornsiroop, honing, stevia en kokosbloesemsuiker.
om 17:03
Ik heb ze net gemaakt en wat zijn ze heerlijk.
om 10:38
Leuk om te horen Anja! Ze zijn inderdaad verslavend lekker! 🙂
om 16:56
Op hoeveel graden moeten die kokoskronen er 15 min in??
om 17:13
180 graden.
om 12:44
Bij mij lopen ze uit, wat zou ik anders moeten doen?