Bereiding
Stap 1.
Was de komkommers. Snijd de komkommers over de lengte doormidden en halveer de helften. Snijd de zaadlijsten weg. Snijd de komkommers in stukken ter grootte van de inmaakpotten die je gebruikt. Doe de komkommers en ui in een kom en bestrooi royaal met zout. Laat enkele uren staan.
Stap 2.
Verdeel de mosterdzaadjes, dille, paprika en laurier over de bodem van de weckpotten.
Stap 3.
Spoel de komkommers goed af met water en laat ze uitlekken in een vergiet. Breng de azijn, het water, de suiker en het zout en peper in een pan aan de kook. Kook enkele minuten door tot de suiker volledig is opgelost. Kook enkele minuten door tot de suiker volledig is opgelost.
Stap 4.
Vul de weckpotten met de komkommers en ui, zorg dat de potten goedgevuld zijn. Giet het kokendhete inmaakvocht over de komkommers in de potten. Dit gaat makkelijk met behulp van een trechter, doe dit bij voorkeur met z’n tweeën. Giet de potten vol tot net iets onder de rand. Draai de deksels op de potten en laat ze afkoelen. Laat de potten minimaal drie weken rusten op een koele en donkere plek voordat je ze open maakt, zo kan de smaak zich optimaal ontwikkelen.
om 11:03
Hoeveel mosterdzaad heb je nodig bij komkommer in potten
om 11:48
Exacte hoeveelheid heb ik niet. Ik strooi ze er op gevoel in. Een klein bodempje in de pot.
om 16:55
Hallo Annemiek,
Kan je dit ook zonder suiker maken en is het dan lang houdbaar. Mijn man mag geen of weinig suiker meer
Groetjes
Annemieke 😀
om 16:59
Hoi Annemieke, je kunt dit recept helaas niet maken zonder suiker.
om 19:24
hoe lang zijn deze komkommers houdbaar ?
om 10:07
Zeker enkele maanden Jeanne. 🙂