Ingrediënten
- 1 kipfilet
- 1,3 l water
- 1 laurierblaadje
- Paar stukjes foelie
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 sjalot, gepeld en fijngesnipperd
- 60 g bloem
- 2 kippenbouillontabletten
- ca. 100 ml (kook-, of slag)room (naar smaak)
- 1 wortel, geschild en in kleine blokjes gesneden
- 75 g doperwten
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
om 15:48
Heerlijke soep.
Ga er lekker van genieten!
om 10:21
Leuk om te horen! 🙂
om 21:20
Hai, hoe kan ik hier een vegetarische variant van.maken? Foelie en laurier koken (zonder de kip) en dit gebruiken of eventueel koken met vegan kipfilet (kan dit?) ?
Dank je voor je reactie!
om 17:18
Onwijs lekker! Met lactosevrij slagroom gemaakt.
Deze gaan we vaker eten.
om 22:14
Kan ook witte wijn in. Heel lekker
Crème Frisch, beetje dille en prei.
om 14:54
Gebruik je als je aspergebouillon gebruikt toch nog 2 bouillonblokjes?
om 09:13
Ja, omdat de aspergebouillon geen zout bevat. Maar je kunt natuurlijk ook een bouillonblokje minder gebruiken als je wilt.
om 12:54
Heerlijk om nu eens een goed en makkelijk recept te hebben dat makkelijk is aan te passen in een gluten en lactose vrijde versie.
om 11:14
Deze soep ga ik dit weekend maken 🤤
Maar ik heb 1 vraag; als je geen asperge bouillon hebt is het dan ook voldoende om de kip met de foelie en laurier te garen en dan later alleen de 2 kippen bouillonblokjes
toe te voegen?
om 11:59
Hoi Nathalie, dat is zeker voldoende ja! 🙂