Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Koolrabi frietjes met een sausje
Dit recept voor koolrabi frietjes met een sausje heb ik afgekeken van mijn moeder. Ze maakt het met enige regelmaat en iedereen is er dol op!
Koolrabi is een heerlijke seizoensgroente die nu volop verkrijgbaar is. Je kunt hem zowel rauw als gekookt eten. De zachte en licht pittige smaak doet denken aan de smaak van broccolistelen.
Bijgerecht voor 4 personen
Ingrediënten
- 1 koolrabi
- 30 g roomboter
- 30 g bloem
- 150 ml melk
- 1 el mosterd
- 1 el crème fraîche
Bereiding
Breng een ruime pan met licht gezouten water aan de kook. Schil de koolrabi, snijd in plakken en vervolgens in frietjes. Voeg de koolrabi frietjes toe aan het kokende water en kook in circa 10 tot 15 minuten beetgaar. Giet af en vang 150 ml van het kookvocht op. Laat de koolrabi uitlekken in een zeef.
Smelt de boter in een pannetje en voeg de bloem toe. Laat de bloem gedurende 1 minuut op laag/middelhoog vuur al roerend zachtjes garen. Voeg het kookvocht en de melk toe en roer tot een gladde saus. Voeg de mosterd en crème fraîche toe en breng de saus verder op smaak met zout en peper. Laat de saus 1 minuut op laag vuur zachtjes pruttelen.
Voeg de koolrabi toe aan de saus, schep voorzichtig om en warm goed door.
Eet smakelijk!
Lenterecepten, Seizoensrecepten, Wereldgerechten, Zomerrecepten, Hollandse recepten, Bijgerechten, Groente recepten
om 12:47
Is het niet iets anders dan koolraap, oranjestaafjes in kaassaus. Zo aaten wij dat altijd
om 14:03
Hallo Annemiek,
Vandaag jou eerste nieuwsbrief ontvangen en meteen een schot in de roos wat betreft de koolrabi. Het is mijn lievelingsgroente, dat sausje lijkt me geweldig dus je snapt het al, dat eet ik vanavond.
Verder ga ik lekker rondkijken op jou blog en ik wens je heel veel succes en vooral inspiratie.
Een lieve groet,
Ingeborg.
om 09:59
Wat leuk om te horen Ingeborg! Ik hoop dat het gesmaakt heeft! 🙂
om 15:24
Annemiek, het was heerlijk!!!
om 15:42
Superleuk om te horen Ingeborg! 🙂