Ingrediënten
- 450 g verse minikrieltjes
- Snufje kerriepoeder
- 150 g beenhamreepjes
- 3 stronken witlof, fijngesneden
- 2 eieren
- 30 g geraspte parmezaan
- Paar sprietjes bieslook voor garnering
- Boter of olie om in te bakken
Deze krieltjes carbonara met ham en witlof zet je in een handomdraai op tafel. Anders dan in de klassieke carbonara mag je in dit gerecht het ei laten stollen. De kleine stukjes roerei maken dit gerecht extra lekker! Serveer met een gebraden gehaktbal, gebakken zalm, of met een salade. Een lekkere variatie maak je door de ham en witlof te vervangen door uitgebakken spekjes en champignons.
Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Eenpansgerechten, Snelle recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 16:56
Wat een heerlijk recept!!!!
Ga deze vaker maken…. makkelijk en snel klaar. 😋
om 10:09
Leuk om te horen Ada! 🙂
om 14:24
We hebben dit gerecht getest en het is zeker goedgekeurd. De kinderen 9 en 12 vonden het witloof niet zo geweldig erbij maar we gaan het in de toekomst nog eens maken en het witlof vervangen door spinazie. Maar als volwassen vonden wij het extreem lekker. Ik had al toevoeging gehakballetjes met paprika poeder doorheen het gehakt geroerd en peper en zout.
Bedankt om dit recept te delen.
om 12:17
Leuk om te horen en dat klinkt als een lekkere variant!