Ingediënten
- 500 g kleine krieltjes in de schil
- Klont ongezouten roomboter
- Drizzle extra vierge olijfolie
- Bosje peterselie, fijngehakt en drooggedept met keukenpapier
- Bosje bieslook, fijngesneden en drooggedept met keukenpapier
- Zeezout uit de molen
Krieltjes met kruidenboter. Deze gekookte krieltjes met kruidenboter zijn een heerlijk bijgerecht. Door de krieltjes in de schil te koken blijft alle smaak behouden. De zelfgemaakte kruidenboter met verse tuinkruiden geeft de aardappeltjes een heerlijke smaak.
Nu het voorjaar is serveer ik deze krieltjes met kruidenboter graag bij asperges. Plakje beenham, gepocheerd ei en hollandaisesaus erbij en smullen maar! Maar ze smaken ook heerlijk bij gebakken kabeljauw in mosterdsaus met worteltjes en doperwtjes. Of verwerk ze lauwwarm in een maaltijdsalade met kip of tonijn. Ben heel benieuwd waar jij ze bij gaat serveren.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie