Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Krieltjes uit de oven met knoflook en tijm
Een gekookte aardappel komt hier in huize Verweij zelden op tafel (manlief gruwelt ervan), maar aardappels uit de oven maak ik met enige regelmaat. Iedereen is er dol op! Door steeds weer andere smaakmakers aan de aardappels toe te voegen, kun je er eindeloos mee variëren en dat doe ik dan ook met liefde.
Een van mijn persoonlijke favorieten zijn deze krokante krieltjes uit de oven met knoflook en tijm. Je kunt ze bijna overal bij serveren. Simpel om te maken en ontzettend lekker!
Bijgerecht voor 2 à 3 personen
Ingrediënten
- 400 g voorgekookte krieltjes
- 2 tenen knoflook, gepeld
- Paar takjes tijm
- Goede olijfolie
- Zeezout uit de molen
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Halveer grote krieltjes, zodat ze allemaal dezelfde grootte hebben. Doe de krieltjes in een ovenschaal met de knoflook en tijm. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en bestrooi royaal met zeezout. Hussel de krieltjes om.
Bak circa 45 tot 50 minuten in de oven, of totdat de krieltjes goudbruin zijn. Schep ze halverwege de baktijd een keer om.
Eet smakelijk!
Deel je reactie