Ingrediënten
- 1 zoete aardappel
- 1 pastinaak
- 1 of 2 kleine truffelaardappels
- 1 rode biet
- Extra vierge olijfolie
- Zeezout uit de molen
Verder nodig
- Mandoline, dunschiller of kaasschaaf
I love groentechips! Een soort van guilty pleasure maar dan zonder het guilty deel. Want groente = gezond! Bovendien is het supermakkelijk om te maken én superlekker – om er maar even wat superlatieven in te gooien. 😉 Voor mij zijn deze groentechips de perfecte borrelsnack.
Om krokante groentechips te maken moet je de groenten heel dun snijden. Groentechips hebben een heerlijke smaak van zichzelf, daarom bestrooi ik ze enkel met wat zeezout. Houd je van spicy of van wat meer gekruid, dan kun je ze ook bestrooien met specerijen naar keuze zoals bijvoorbeeld (pittig) paprikapoeder. Experimenteer er gerust op los!
Ik deel hieronder de bereidingswijze voor zowel de oven als de magnetron. Beide geven een goed resultaat.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Was de groenten en dep ze droog. Snijd ze met een mandoline of dunschiller – schillen is niet nodig – in flinterdunne plakjes. De rode biet kun je het beste apart snijden omdat anders alle groente rood kleuren. Dep de groenteplakjes droog met keukenpapier.
Leg de groenteplakjes in een enkele laag (je kunt niet alles tegelijk bakken) op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de plakjes dun met olijfolie en bestrooi met wat zeezout. Bak circa 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden, of totdat ze goudbruin en krokant zijn.
Leg de groenteplakjes in een enkele laag op een met bakpapier bekleed magnetronbord. Bestrijk de plakjes dun met olijfolie en bestrooi met wat zeezout. Bak circa 3 minuten op 900 watt, of totdat ze gedroogd en knapperig zijn.
Laat de groentechips na het bakken even afkoelen op een stukje keukenpapier. Dan worden ze nog krokanter.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 14:05
Ze blijven slap, komt door de olie denk ik. Als ze langer in de oven blijven verbranden ze. Ik doe ze nu zonder olie en dat gaat goed op lagere temperatuur.