Ingrediënten
- 4 grote vastkokende aardappels, geschild en in blokjes gesneden
- 2 eieren
- 125 g gerookte spekblokjes of -reepjes
- 1/2 kropsla, blad losgehaald, gewassen en drooggedept
- 1/2 sjalotje, fijngesnipperd
- 2 à 3 el zelfgemaakte slasaus
Een heerlijke salade van kropsla, aardappel, ei en spekjes. De frisse en romige saladedressing maakt het smulfeest compleet! Lekker als onderdeel van een hoofdgerecht, of serveer bij de barbecue.
Seizoensrecepten, Themarecepten, Zomerrecepten, Barbecuerecepten, Bijgerechten, Salades, Aardappelrecepten, Groente recepten
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Kook de aardappelblokjes gaar in een pan met licht gezouten water. Giet ze af en laat even uitstomen.
Kook de eieren hard. Spoel af met koud water en pel ze direct.
Bak de spekjes op middellaag vuur langzaam uit. Scheur de sla in kleinere stukken. Hak 1 ei fijn, snijd het andere ei in plakjes.
Doe de aardappels, het fijngehakte ei, uitgebakken spekjes (ook een klein beetje van het vrijgekomen spekvet ), sla en sjalot in een kom samen met een paar eetlepels slasaus. Hussel door elkaar. Schep in een mooie serveerschaal en garneer met de plakjes ei.
Serveer lauwwarm of koud.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 11:40
Ik zou het ei niet apart koken, maar gewoon samen de aardappels. Dat gaat al jaren prima zo!
om 14:51
Hoi Kathy, Ik kook zelf de eieren altijd liever apart, gewoon het idee, maar bedankt voor de tip! Goed om te weten dat het prima kan.