Ingrediënten
- 1 tl uienpoeder
- 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl kerriepoeder
- 1 tl korianderpoeder
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl komijnpoeder
- 1/2 tl kurkuma
- 1/2 tl cayennepeper
Nodig
- Schoongemaakt, klein potje met goed afsluitbare deksel
Een lekkere kruidenmix voor nasi, bami of mihoen kun je heel makkelijk zelf maken. Ik voeg geen zout toe aan deze kruidenmix, zodat je die naar eigen smaak kunt doseren of zelfs helemaal weg kunt laten. In plaats van zout kun je naast de kruidenmix ook een verkruimeld bouillonblokje, of een scheutje ketjap manis toevoegen. Zelf gebruiken wij als basis smaakmakers voor nasi, bami of mihoen naast deze kruidenmix (1 tl pp) een verkruimeld bouillonblokje (kip- of groente, 1 blokje voor 2 pp) en een lepel sambal manis (1/2 tl pp). Nadat we deze smaakmakers hebben aangefruit met een uitje en knoflook, voegen we de groenten, eventueel losgeklopte eieren en gekookte en afgekoelde rijst, of gekookte en met koud water afgespoelde en uitgelekte bami of mihoen toe en bakken dit lekker mee. En dan, smullen maar!
Nodig
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
om 18:57
Kruidenmix zonder kruiden maar met specerijen