Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Kruidige yoghurt spread met wortel en bieslook
Een paar weken geleden ging ik uit eten in Duitsland voor mijn vaders verjaardag. Als hapje vooraf kwam er een mandje stokbrood op tafel begeleid door een kruidige, frisse yoghurt spread. Een heerlijk en slank alternatief voor volvette kruidenroomkaas en minstens zo lekker!
Eenmaal thuis was ik vastbesloten hem zelf te maken. Dit is het resultaat. Man- en dochterlief vinden deze variant zelfs lekkerder dan het origineel. Kijk, daar word ik nou blij van!
Ingrediënten
- 170 g Griekse yoghurt 10% vet
- 1 worteltje, fijngeraspt
- Paar sprietjes bieslook, fijngeknipt
- 1 teentje knoflook, gepeld en uitgeperst
- Zout en peper uit de molen
Bereiding
Roer alle ingrediënten in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
Enjoy!
Deel je reactie