Ingrediënten
- 270 g speculaas
- 90 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
- 600 g roomkaas
- 140 g fijne kristalsuiker
- 125 g zure room
- 75 g crème fraîche
- 3 eieren + 1 eidooier (m)
- 75 g chocoladekruidnoten + extra voor garnering
Voor de gezouten karamelsaus
- 40 g fijne kristalsuiker
- 30 g slagroom
- 20 g boter
- 1 el water
- Zeezout uit de molen, of fleur de sel (fijngeknepen tussen je vingers)
Nodig
- Springvorm 24 cm
- Keukenmachine met hakmes
- Handmixer of garde
- Vel bakpapier
om 09:22
Wat een héérlijke taart!! Ik heb er indruk mee gemaakt. Dank je wel voor dit recept. ?
om 19:00
Vandaag gemaakt. Nu nog een dag on de koelkast en dan als verassing mee naar mijn werk voor mijn collega’s. Ben benieuwd. Hij ziet er Hij al lekker uit. Heb wel iets meer kruidnoten gebruikt ?
om 20:54
Wat lief dat je je collega’s trakteert op wat lekkers! Goed om te horen dat hij gelukt is, veel smulplezier alvast! Komt vast goed! 😉
om 15:07
Gemaakt voor mijn verjaardag, hij is heerlijk!! Vooral die zoute karamelsaus is een perfecte toevoeging!! We hebben genoten.
om 09:33
Superleuk om te horen Muriël! 🙂