Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet het bakblik in.
Doe 300 gram bloem, 145 gram suiker, 175 gram koude boter (in blokjes gesneden) en zout in een kom en kneed met je handen totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Verdeel de helft van het kruimeldeeg over het bakblik en druk goed aan.
Doe de overige 250 gram boter en alle chocolade in een hittestendige kom en laat ze au bain-marie smelten. Haal van het vuur af en laat iets afkoelen.
Klop de 4 eieren met de overige 190 gram suiker los en voeg al roerend het chocolademengsel toe. Zeef de overige 150 gram bloem erboven en spatel door het beslag.
Roer de uitgelekte kersen (goed laten uitlekken, anders gaat het beslag schiften) door het beslag. Verdeel het beslag over de deegbodem. Bedek met de overige deegkruimels.
Bak de brownie circa 25 tot 30 minuten in de oven, of totdat een prikker er nog licht vochtig uitkomt. Haal de brownie uit de oven en laat afkoelen.
Snijd in kleine vierkante blokjes en serveer.
Enjoy!
om 20:10
Misschien ook lekker met amarena kersen
om 21:41
Ziet er heerlijk uit! Is deze taart ook in een ronde vorm te maken, of in 2 ronde vormen? Welke maat zou ik dan het beste kunnen doen gezien de hoeveelheden in het recept?
om 14:45
Een ronde springvorm van 24 cm zou denk ik wel moeten lukken Suzanne.