Ingrediënten
- 150 g fijne kristalsuiker
- 150 g ongezouten roomboter, op kamertemperatuur (zacht maar net niet gesmolten) + klontje extra om bakvorm in te vetten
- 1 tl vanille-extract (je kunt deze ook vervangen door 1 zakje vanillesuiker, gebruik dan 142 g kristalsuiker)
- 3 (m) eieren, op kamertemperatuur
- 150 g bloem
- 5 g bakpoeder (je kunt ook zelfrijzend bakmeel gebruiken ipv bloem, dan mag je het bakpoeder weglaten)
- Snufje zout
- 2 à 3 el frambozenjam (ik gebruikte jam met minder suiker maar gewone jam kan ook)
Voor de kruimeltopping
- 100 g bloem
- 60 g witte kristalsuiker
- 65 g ongezouten roomboter, koud en in kleine blokjes gesneden
- Snufje zout
Verder nodig
- Brownie bakvorm (die van mij was 31 x 19,5 cm)
- Elektrische handmixer
- Bakspatel
- Fijne zeef
- Vel bakpapier
om 21:04
Deze cake al verschillende keren op mijn werk gemaakt, bewoners (verpleeghuis) en collega’s genieten er enorm van. Is ook heerlijke met abrikozen jam. Top recept!!
om 12:05
Superleuk om te horen! 🙂
om 12:36
Al jaren ben ik fan van Keukenliefde!
Voor deze week ook weer zoveel inspiratie gekregen. De week is soms te kort om alles te maken ?
En, ik heb het al eerder geschreven, zóóó makkelijk dat je een foto van de ingrediënten erbij zet.
Dank dat we iedere keer zo heerlijk eten met jouw recepten.
Met groeten, Edith.
om 09:17
Oooh, wat een leuke en lieve reactie! Dankjewel Edith! Heel fijn om te horen dat je zo geïnspireerd wordt en geniet van onze recepten! 🙂
om 16:53
O, wat een heerlijk recept.
Ik ga voor aardbeienjam.