Bereiding
Verwarm de oven (hiermee bedoel ik altijd onder- en bovenwarmte tenzij anders vermeld) voor op 200 graden. Vet de bakvorm in met boter.
Doe de bloem, het zout, amandelschaafsel (houd 2 el achter voor garnering), kristalsuiker, citroenrasp en de boter in een kom en kneed met je handen tot een kruimeldeeg.
Verdeel de helft van het kruimeldeeg over de bodem van de bakvorm en druk stevig aan. Verdeel de rabarber en aardbei over de deegbodem en strooi de vanillesuiker eroverheen. Verdeel de rest van het kruimeldeeg en de achtergehouden amandelen over het fruit.
Bak 25 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Haal uit de oven en laat afkoelen.
Je kunt de kruimelkoek lauwwarm of koud serveren. Snijd voor serveren in vierkante blokjes.
om 20:58
Voor de 2e keer gemaakt, het is heerlijk.
Heb 2maal de ingrediënten gebruikt
om 21:24
Hallo
Gebruik je gewone bloem of zelfrijzende bloem.
Dank je
om 10:34
Gewone bloem! Anders zet ik het erbij. 🙂
om 22:38
Hallo
Hoeveel cm. heeft jullie bakvorm. Ik wil namelijk heel graag dit recept willen maken; ik ben heel benieuwd naar de combi rabarber met aardbeien.
Alvast bedankt
Met vriendelijke groet
Mada
om 08:39
Hoi Mada, de buitenste maten van de bakvorm zijn 31×19,5 cm