Kwarktaart met mandarijn en meringue

Kwarktaart met mandarijn en meringue. Deze heerlijke kwarktaart heeft een zachte cakebodem en romige kwarkvulling met mandarijn. De kleine toefjes zoete meringue bovenop maken het af! Hij wordt gebakken op het bakblik in de oven. Genoeg dus voor een groot gezelschap!

 

Themarecepten, Wereldgerechten, Duitse recepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(9 stemmen)
24 reacties

Deel je reactie

  1. Inge

    Hey hoi!

    Ik heb geen bakblik of iets dergelijks, wel een springvorm van ongeveer 28cm doorsnee. Werkt dit ook of moet ik dan de aantallen aanpassen? En wat kan ik het beste doen in een combimagnetron?

  2. Saskia

    ik heb geen geote bakplaat, wel een recgthoekige vorm 28×22. Past t daarin of kan ik beter de ingrediënten ook halveren.

    1. Hoi Saskia, dan kun je het recept idd beter halveren. Die vorm is echt te klein voor deze hoeveelheid.

      1. Liesbeth

        Hoe groot is jou bakblik dan voor het recept..

        1. 44×37 cm

  3. anto

    Moet ik eerst 1 eiwit stijf kloppen en onder het kwarkmengsel mengen en daarna nog 2 eiwitten voor erop..
    Er staat nl. in het begin dat ik de 3 eieren moet scheiden en het eiwit stijf moet kloppen.

  4. Jolanda

    Vandaag deze taart gemaakt maar i.p.v. mandarijn perzik gebruikt !Hij is heerlijk ? en erg leuk om te maken.

  5. Janneke

    Heb de taart gemaakt maar hij kwam wel een stuk donkerder uit de oven dan op jouw foto’s. Zou het niet beter zijn als hij wat langer op een lagere temp in de oven staat? De merengue stort nu ook gelijk in, als dit wat langer droogt blijft het mooier staan. Hoe groot was jouw bakblik? Ik heb mijn bakplaat gebruikt en heb het idee dat jij een kleinere vorm had. Ik ga m vanavond proeven, ben benieuwd hoe het smaakt!

    1. Hoi Janneke, het is alweer even geleden dat ik deze taart gemaakt heb maar zo te zien op de foto’s heb ik een groot en wat dieper bakblik gebruikt, zeker geen kleine vorm. De meringue was bij mij ook ingezakt, dus die mag idd best wat langer in de oven op lagere temperatuur. Ook heb ik hem volgens mij niet stijf genoeg geklopt voordat hij de oven inging. Hoog tijd dat ik deze taart nog maar eens ga maken een een 2.0 versie met jullie ga delen! 😉 Hopelijk heeft hij wel goed gesmaakt Janneke! 🙂

  6. saskia

    hallo, hoeveel gram custard of pudding poeder moet erbij? Heb geen idee?
    Gr Saskia

    1. saskia

      hallo, hoeveel gram custard of pudding poeder moet erbij? Heb geen idee?
      Gr Saskia

      Sorry heb t toch hieronder gevonden!

      1. Gelukkig Saskia! Ik zie dat ik het nog niet had aangepast in het recept. Ga ik direct doen. Bedankt!

  7. annemiek,

    Koken is passie, koken is liefde…….
    Met veel plezier heb ik je site bekeken.
    Ik heb genoten. Zelf heb ik een hele lieve schoondochter,
    met ook een geweldig kleinkind, die ik jouw site heb
    aanbevolen.
    Ik hoop dat we er allemaal veel verder plezier aan zullen beleven.
    Ik kan alleen maar zeggen: ga zo door!
    Chapeau!
    Jeanny

    1. Bedankt lieve Jeanny! 🙂 Haha, ik zag dat je ook gereageerd had op ‘schoonmaaktips voor gietijzeren pannendragers’. Bedankt voor deze leuke reacties. Ik word er helemaal blij van!

  8. Karin sijben

    Hallo,

    Lijkt me heerlijk. Nog even een vraag over het zakje vannillepudding-poeder.
    Wat is de hoeveelheid van 1 zakje puddingpoeder en welke heb je precies gebruikt?

    Bedankt en groet, karin

    1. Hoi Karin,

      Ik zie nu dat het inderdaad een beetje onduidelijk is omdat op de foto van de benodigdheden geen puddingpoeder staat. Zie ook de hieronder gestelde vraag van mijn naamgenoot Annemiek hierover 🙂 Ik heb zelf ongeveer een eetlepel custardpoeder toegevoegd omdat ik hiervan altijd een pak in de kelderkast heb staan. Als je een zakje puddingpoeder gebruikt (maakt volgens mij niet zoveel uit welke) zou ik ook gewoon een eetlepel toevoegen. Ik hoop dat het zo wat duidelijker is voor je? Veel plezier met bakken!!

  9. annemiek

    Hoi naamgenoot, deze taart (en die met de blauwe bessen trouwens ook ) lijkt me erg lekker en wil ik morgen maken. Maar ik wou graag even weten wat voor puddingpoeder ik moet nemen. Die voor opkloppudding of kookpudding, of kan custard ook?
    Hartelijke groet, Annemiek

    1. Hoi Annemiek 🙂 Ik gebruik zelf altijd custardpoeder, maar eigenlijk kun je iedere poeder voor pudding wel gebruiken. Ben benieuwd hoe hij je bevalt… Veel bakplezier!

  10. Ik beloof mijn dochter al een tijdje een keertje samen met haar een keertje kwarktaart te maken, maar ben niet zo’n taartenbakker. Dit ziet er lekker uit en een goede uitleg. Dus binnenkort ga ik eens met het recept aan de slag. Erg mooie foto van het resultaat!!!!!

    1. Hoi Christien, bedankt voor het compliment en leuk te horen dat je deze taart gaat maken! Wij vonden deze taart allemaal erg lekker en ben heel benieuwd of jullie dat ook vinden 🙂 Veel kookplezier alvast en een fijne dag gewenst.

      1. rohan

        Namaste !
        Hij staat in de oven ! Ik zal je later vertellen hoe lekker het was )))
        Een vraagje; Serveer je dit warm of koud ?
        Veel liefs uit Kreta
        Rohan

        1. Uit het zonnige Kreta? Daar zou ik nu ook wel willen zitten! 😉 Naar mijn mening smaakt deze taart lauwwarm of koud het allerlekkerst. Ik ben zeker benieuwd wat je ervan vindt!

        2. rohan

          Mijn taart was een stuk dikker dan die op de fotootjes …waarschijnlijk is jou bakvorm groter ))) Het was heerlijk ! We hebben het warm gegeten , op een koude dag was dat toepasselijk. Blijft de kwark bij jouw smeuïg ? Bij ons werden het kleine partikels, niet storend .
          Dank je voor je fijne recepten en veel liefs uit Kreta
          Rohan

          1. Hoi Rohan,

            Met kleine partikels bedoel je denk ik een korrelige structuur? Dat was bij mij namelijk ook het geval en komt door de kwark; inderdaad niet storend. Smeuig is misschien niet het juiste woord, maar wel luchtig, licht en lekker! Erg leuk om te horen dat jullie hem ook heerlijk vinden. Bedankt voor je reactie Rohan!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde