Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Lekker Snel: lekkerbekje met courgettesmoor
Gerechten voor de slanke lijn zijn natuurlijk heel fijn, maar voor mij geen must. Lekker eten daarentegen wel. En als dat lekkers in een oogwenk op tafel staat, word ik helemaal gelukkig! Zeker op maandag …
Vanaf vandaag dus elke maandag recepten die superlekker zijn en supersnel op tafel staan – en wie weet zijn ze soms nog superslank ook. Enjoy!
Ik ben dol op vis, maar heb slechte ervaringen met diepvriesvis. Wat ik ook probeer, op het bord ligt altijd gortdroge vis. Terwijl verse vis na de juiste bereiding nog mooi glanst vanbinnen en botermals is. Daarvan word ik al na de eerste hap smoorverliefd. Ga je dit gerecht maken – of andere visgerechten – doe dan jouw smaakpapillen een plezier en gebruik alleen verse vis!
Hoofdgerecht voor 4 personen – 20 minuten
Ingrediënten
Lekkerbekjes
- 4 stukken kabeljauwfilet à 100 gram
- 3 el paneermeel, panko of broodkruim
- Paar takjes peterselie, fijngehakt
- Olijfolie
- Zout en peper
Courgettesmoor
- 3 courgettes
- 2 el pesto
- Stukje Parmezaan, geraspt
- 1 citroen in partjes gesneden om erbij te serveren
Eventueel om erbij te serveren
- Gekookte pasta, of krieltjes
Verder nodig
Koekenpan, keukenmachine, bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng het paneermeel met de peterselie en 1 eetlepel olijfolie.
Dep de kabeljauw droog met een stukje keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Wentel de vis door het paneermeel en leg ze op een – met bakpapier bekleed – bakblik.
Bak de vis circa 10 minuten in de oven, of totdat het paneermeel licht goudbruin is en de vis vanbinnen glanzend is.
Rasp ondertussen de courgettes in de keukenmachine.
Verhit een koekenpan met wat olijfolie en voeg de courgettes, pesto en Parmezaan toe. Breng eventueel op smaak met zout en peper. Bak de courgettes op hoog vuur. De courgettes laten veel vocht los, waardoor ze gaar smoren in hun eigen vocht. Laat het vocht grotendeels op hoog vuur verdampen, totdat de courgettes gaar zijn.
Verdeel de courgettesmoor over twee borden en leg de lekkerbekjes erbovenop. Garneer met de partjes citroen.
Eet smakelijk!
Hoofdgerechten, Slanke recepten, Snelle recepten, Visrecepten
om 10:31
Dat zou goed kunnen Ellen, want ik heb het gewoon verzonnen. 🙂 Het is een dikke vette aanrader!
om 10:12
Ik had nog nooit van courgettesmoor gehoord, maar het ziet er in ieder geval super lekker uit!